NAPRAVITE SENDVIČE OD USKRŠNJIH JAJA ZA 1 MINUT! Vrlo je LAKO, jako su UKUSNI (FOTO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

NEMOJTE BACATI

NAPRAVITE SENDVIČE OD USKRŠNJIH JAJA ZA 1 MINUT! Vrlo je LAKO, jako su UKUSNI (FOTO)

Dve odlične ideje da iskoristite preostala jaja od praznika

Objavljeno:

Doručak je najvažniji obrok u toku dana i to nije tako bez razloga. Pre svega, on vam daje neophodnu energiju koja vam je potrebna za rad u toku dana.

Takođe, pokreće celokupan metabolizam i pomaže u sagorevanju kalorija tokom dana i zato nikako nije pametno da ga preskočite.

Sa druge strane, ukoliko smatrate da je pametnije da ujutru pojedete brzu i nezdravu hranu, bolje nemojte ni da doručkujete.

Još jedna bitna stvar jeste nivo šećera u krvi koji vam doručak pomaže da podignete. Dakle, ukoliko odlučite da preskočite ovaj obrok, nemojte da vas začudi ukoliko se, tokom dana, budete osećali tromo i defokusirano.

Neki od glavnih razloga za preskakanje doručka jesu žurba ili želja da izgubimo poneki kilogram. Mnogima se dešava i da ne osećaju glad čim ustanu, a zatim preskoče obrok i naprave grešku.

1 / 6 Foto: Profimedia

Pokušajte da uvek makar nešto "stavite u usta", a jaja su prilično brza za pripremu. Pogotovo ovih dana, kada verujemo da su vam preostala i od Uskrsa.

Osim što će povećati osećaj sitosti, smanjiće unos kalorija pri sledećem obroku, a pomoći će i u održavanju stabilnog nivoa šećera u krvi.

Iskoristite ih za brzinski doručak, a pred vama su dve ideje.

Sendvič sa jajima i avokadom

Sastojci:

- 3 jajeta- 1 avokado - 1/2 limuna - malo džema - tost hleb

Jaja, Avokado
foto: Profimedia

Priprema:

Premažite tost sa malo ulja i prepecite ga u tiganju, a zatim isecite avokado na kriške i stavite ga na tost. Preko njega izrendajte jaja. Stavite i malo džema i limunovog soka.

Sendvič sa jajima

Sastojci:

- 3 jajeta - tost hleb - puter ili maslinovo ulje - 1 čen belog luka

Jaja
foto: Profimedia

Priprema:

Premažite parče hleba maslinovim uljem ili puterom, istrljajte ga čenom belog luka, a zatim ga prepecite. Poređajte kuvana jaja preko, a prethodno ih isecite na četvrtine ili ih izrendajte. Ukoliko želite, dodajte sir i šunku, pa čak i neku salatu. Bon appetit!

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.