PRSTE DA POLIŽETE! Najbolja krompir salata koju ćete ikada probati (RECEPT)
Foto: Printscreen/Youtube/Lily's kitchen. How to cook well.

PROBAJTE!

PRSTE DA POLIŽETE! Najbolja krompir salata koju ćete ikada probati (RECEPT)

Trik za najbolju krompir salatu koju ćete probati

Objavljeno:

Krompir-salata obavezan je prilog uz ribu na trpezama tokom posta i svima nam je dobro poznata od davnina. Volimo je dobro začinjenu, s više ili manje luka, ali znate li kako je pravi i jede u Austriji ili Nemačkoj?

Slično, a opet drugačije.

Njihova salata od krompira sočnija i kremastija, a glavni je razlog tome – kocka za supu. Uz poznate začine kao što su biber i so i ulje i sirće, Austrijanci i Nemci svoju krompir-salatu obogaćuju toplom goveđim bujonom i kašičicom senfa, ali za posnu varijantu treba se odlučiti za bujon od povrća.

Sastojci za salatu od krompira:

1 kg krompira (tvrđeg, žutog) 1 srednje velika glavica ljubičastog luka 250 ml bujona 1 kašičica senfa 1 kašika sirćeta 3 kašike suncokretova ulja malo sveže mljevenog bibera 2 prstohvata soli nekoliko grančica svežeg peršuna

Priprema:

1. Operite krompir pa ga celog stavite u šerpu s hladom vodom i kuvajte u kori oko 30 minuta. Kad je krompir kuvan, ubacite ga u hladnu vodu, pustite da se malo ohladi kako bi se lakše ljuštio i sekao pa ga oljuštite i isecite na kolutove podjednake debljine.

2. Luk očistite i naseckajte na kockice, dodajte ga krompiru i pažljivo promešajte.

3. U topli bujon dodajte senf, sirće, ulje, so i biber, sve dobro izmešajte i prelijte preko krompira, lagano protresite posudu i ostavite salatu da odstoji najmanje sat vremena kako bi se sve arome upile.

4. Naseckajte nasitno sveži peršun, pospite ga po salati, prema potrebi salatu dodatno posolite i pobiberite, pažljivo promešajte i poslužite.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.