USKRŠNJA ČESTITKA PORODICA MILEUSNIĆ I KARIĆ: Srećan Uskrs vama i vašim najmilijima!
Foto: Privatna arhiva

uskršnja čestitka

USKRŠNJA ČESTITKA PORODICA MILEUSNIĆ I KARIĆ: Srećan Uskrs vama i vašim najmilijima!

Porodice Mileusnić i Karić i ove godine su tradicionalno proslavili Uskrs u krugu porodice, sa svojim najmilijima.

Objavljeno: 23:29h

Povodom najsrećnijeg hrišćanskog praznika, Uskrsa, Danijela Karić Mileusnič- PR i Marketing menadžer Tesla Palace i njen suprug, Ivan Mileusnić, koreograf, trener i vlasnik plesnog kluba ''Dare to Dance'' , ekskluzivno za Espreso dali su odgovore na naša pitanja i poslali čestitku svim Srbima koji danas slave praznik.

Porodice Mileusnić i Karić i ove godine su tradicionalno proslavili Uskrs u krugu porodice, sa svojim najmilijima.

Kako izgleda vaša tradicionalna uskršnja trpeza i koje jelo je nezaobilazno ?

''Naša praznična trpeza je uvek što više tradicionalna. Ivan i ja smo oboje odrasli u porodicama u kojima se čuvalo "ono naše srpsko" i što smatramo da svaki pravi Srbin treba da nastavi da prenosi sa kolena na koleno. To su, pre svega, domaća kuvana hrana, mešeni hleb ili pogača i kada je Uskrs u pitanju, naravno, ofarbana uskršnja jaja i to tradicionalnim načinima kao što je farbanje lukovinom.

Moram da priznam da ja još uvek nisam potpuna srpska domaćica, iako sam mnogo toga zajedno sa svojim sestrama učila i naučila od naših dragih majki, strina, baka, naših tetki. Dakle, daleko od toga da ne umem, neću ili ne znam. Ljudi misli lako je biti prava domaćica. Ali, problem je vreme koje je potrebno da žena odvoji i posveti se da pripremi jednu pravu bogatu trpezu...

Kariči
foto: Privatna arhiva

Sada smo u sferi brzog života, brzih promena a u privatnom, porodičnom poslu kakav je naš, mi ponekad moramo da radimo i praznicima. Drugi razlog je taj da, naravno, bez pomoći i saveta moje majke Hafe ne umem sve sama da pripremim. Ne da ne umem, već, iskreno, nemam hrabrosti da se još uvek usudim da napravim bilo šta od njenih specijaliteta. Ne bi to bilo to. Ona nas je celog života okupljala, brinula o nama, kuvala za nas i kad smo se odvojili od roditelja i osnovali svoje porodice. Ona sa tolikom ljubavlju radi i priprema sve ono što tradicionalno podrazumeva svaki naš veliki praznik da još uvek ne želim da prestanem da uživam u tome. Svi se uvek radujemo njenim jelima i kod nas je običaj da, recimo, za Uskrs uvek dobijemo neki od njenih kuvanih specijaliteta i korpu ofarbanih jaja'', za Espreso govori Danijela i dodaje :

Kariči
foto: Privatna arhiva

Evo i danas uživamo u njenim sarmama koje pričaju hiljadu jezika. Filip i Ivan ih posebno obožavaju. Ja sam se trudila da kao i za Božić umesim pogaču i dodam još ponešto za predjelo i dezert. Tu su svakako i uskršnja jaja koja nam je pripremila Ivanova mama i moja draga svekrva Olja.

Naravno, ofarbali smo i mi u našoj kući jaja i spremili našeg "čuvarkuću". Nažalost, ove godine nismo mogli da se ovoj radinosti farbanja posvetimo toliko kao prethodne dve godine, jer kao što sam navela, vreme i obaveze nam nisu to dozvolile. Na ovogodišnji Vaskrs smo sve organizovali da uživamo u porodičnom ručku sami sa našom decom i onoliko koliko nam prija a da potom obiđemo bake i deke i čestitamo im praznik uživo.

Učimo decu da na bitne datume i velike praznike uvek budu zajedno i da prenesemo na njih ono što su i na nas preneli naši roditelji.

Kariči
foto: Privatna arhiva

Porodica je najsigurnije mesto. Eto to bi ujedno bila i naša snažna poruka koju uvek poručujemo i dajemk kao savet svima oko nas. Porodica je početak i kraj svega, svake ljubavi, inspiracije, moći, uspeha, snage, rešenja... Sa njom i u njoj je sve lakše.

Takođe nas je zanimalo ko drži rekord u njihovoj porodici u kuckanju jajima...

Što se tiče rezultata u kuckanju jajima, Filip je skoro svake godine imao najviše pobeda. Ove godine smo malo dopustili Maksimu da krši pravila i polomi skoro svako jaje koje mu dopadne šaka.

Srećan Uskrs vama i vašim najmilijima !

Danijela D. Karić-Mileusnić i Ivan Mileusnić sa porodicom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.