POMOĆU OVOG TRIKA POBEDIĆETE U KUCANJU JAJIMA: Polupaćete svako drugo
Foto: Espreso

ZAPAMTITE

POMOĆU OVOG TRIKA POBEDIĆETE U KUCANJU JAJIMA: Polupaćete svako drugo

Nemojte da varate

Objavljeno:

Danas slavimo Uskrs, dan kada se u svakom domu poštuje jedan važan običaj – kucanje jajima.

Od jutra ukućani se kucaju jajima i na kraju dana se proglašava pobednik. Mnogi ne zaziru ni od prevare, pa tako jedni drugima podvaljuju drvena ili plastična jaja, jaja premazana voskom ili sličnim slojevima za dodatnu čvrstinu.

Što se tiče odabira prirodno najjačeg kokošjeg jajeta, stručnjaci kažu da u košari treba birati što manja, špicastog oblika. Osim toga, najvažniji kriterujum je opip – birajte ono jaje čija je ljuska na dodir najgrublja.

Uskrs
foto: Profimedia

Narodno verovanje kaže da su najjača jaja i ona od kokoške koja, kad ga je snela, nije mnogo kokodakala, jer u protivnom se jaje “preplašilo” pa će lakše pucati. Kada se kucate jajima, nastojte da držite jaje u pravilnom položaju, kako bi protivnik gađao špic, a ne ljusku sa strane, koja je mnogo osetljivija.

Nemojte da birate velika jaja jer veće jaje ne znači da je nužno i jače. Uzmite manja jaja jer su po pravilu jača i imaju precizan uski vrh. Čvrstoću jaja možete testirati tako da ga tapnete zubima. Kvalitetno jaje izazvaće lagan, visok zvuk, dok će slabija zvučati prigušeno.

Kada započinjete igru, uvek kucajte istim krajevima – šiljasti na šiljat, širi na širi deo. Stisnite jaje čvrsto i udarite što jače!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.