svi je volite
OVO JE ORIGINALNI RECEPT ZA MIMOZU SALATU: Tajna se KRIJE U 1 NAMIRNICI, domaćice UPAMTITE OVAJ DETALJ
Salatu vaditi velikom kašikom zahvatajući sve do dna posude ili je isecite na kocke, pa pažljivo izvadite i poslužite
Pored ruske salate koja i dalje zauzima prvo mesto, svi se najviše radaju kada na prazničnoj trpezi ugledaju mimoza salatu.
Ova salata gotovo da ne može da ispadne loša, kojeg god recepta da se prihvatite, ipak Telegraf donosi onaj koji važi za originalni i pravi recept za omiljeno hladno predjelo na slavskim trpezama.
Pravi se jednostavno i brzo, a osnova su sastojci koje svi vole. Većina ljudi mimozu jede čak i kao glavno jelo, toliko je omiljena na ovom području.
Sastojci:
4 krompira
2 veće šargarepe
5 kiselih krastavčića
200 gr majoneza
200 gr šunke
360 gr pavlake
5 jaja
200 gr kačkavalja
so, biber
Priprema:
U šerpu stavite oljušten krompir, jaja i šargarepu, pa prelijte vodom da ogrezne.
Kada se povrće i jaja skuvaju, ostavite ih da se ohlade.
Jaja oljuštite, odvojte dva žumanca sa strane, pa belanca i ostala jaja zajedno sa krompirom i šargarepim izrendajte na krupno rende.
Šunku, kačkavalj i krastavčiće takođe izrendajte.
Pavlaku i majonez sjedinite i začinite po ukusu.
U staklenu posudu poređajte rendani krompir, pa ga posolite i pobiberite i premažite prelivom od pavlake i majoneza. Poređajte šunku, pa namažite tanak sloj preliva.
Pospite izrendanu šargarepu, pa preko nje namažite pavlaku i majonez.
Jaja i kisele krastavce poređajte i premažite ostatkom preliva.
Odozgo pospite kačkavalj, izmrvljena žumanca i dekorišite po želji.
Ostavite u frižideru najmanje tri sata.
Salatu vaditi velikom kašikom zahvatajući sve do dna posude ili je isecite na kocke, pa pažljivo izvadite i poslužite.
Prijatno!
(Espreso / Telegraf)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!