NAJBRŽI NAČIN DA IZBELITE ŽUTA JAJA! Zvuči ludo, ali RADI (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

USKRŠNJI HIT

NAJBRŽI NAČIN DA IZBELITE ŽUTA JAJA! Zvuči ludo, ali RADI (VIDEO)

Za ovaj Uskrs ste baš namerili da boja na vašim jajima bude intenzivna i za to vam trebaju bela jaja, ali vi kod kuće imate samo obična, žuta? Nema problema, mi vam donosimo rešenje!

Objavljeno:

Ukoliko ne možete da nađete bela jaja na pijaci ili su vam preskupa, ne očajavajte. Donosimo vam genijalan trik koji zahteva svega par minuta vašeg vremena i jednu magičnu namirnicu!

Za početak, dublju šerpu ili lonac sipajte vodu i prirodno alkoholno sirće u razmeri 1:1, količina će zavisiti od veličine šerpe i broja jaja, budući da tečnost treba da prekrije sva jaja kako bi se ona ravnomerno izbelila. Dodajte nekuvana jaja u šerpu pa sve to polako zagrevajte na ringli, a nakon što tečnost provri, jaja kuvajte 7 minuta.

Dok se jaja kuvaju, budite uz njih, jer ćete morati kašikom da skidate penu koja će se pojaviti na vrhu. Primetićete da je deo pigmenta sa žute ljuske ostao u toj peni. Kada se jaja skuvaju, uzimajte jedno po jedno, pa ostatak žute boje sa ljuske sperite vodom ispod slavine uz pomoć sunđera. Kada se žuta boja skroz skinula, ostavite jaja da se ohlade i imaćete savršenu belu podlogu za sve vaše šare i dekoracije.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.