STAVITE OVO U VEŠ MAŠINU I SKRATITE MUKE: Evo na koji način da joj produžite život!
Ilustracija, Foto: Profimedia

kućni pomagač!

STAVITE OVO U VEŠ MAŠINU I SKRATITE MUKE: Evo na koji način da joj produžite život!

Da li ste ikada temeljno očistili mašinu za veš? Ako ne, svakako bi to trebalo da uradite, jer se ostaci masnoće i prljavštine brzo i lako skupljanu, a naročito ispod gume. To je uglavnom uzrok neprijatnog mirisa i skraćuje životni vek mašine, a ujedno može biti leglo bakterija.

Objavljeno: 00:22h

Mašinu za veš bi trebalo posle svakog pranja proveriti i ukloniti talog ili višak vode koji se nakuplja u predelu gume. Međutim, za to ti nije nužno potrebno posebno sredstvo za čišćenje, nego nešto što većina nas već ima u svom domaćinstvu: tabletu za pranje sudova.

Za čišćenje prljavih tanjira, pribora za jelo obično koristimo tablete ili prašak za mašinu za pranje sudova. Međutim, podjednako su efikasne u čišćenju ostataka prljavštine u mašni za veš.

1 / 5 Foto: Profimedia

Kako bi očistili mašinu za veš, stavite dve tablete za pranje sudova, svaka dve do tri nedelje kako bi se temeljno očistila. Stavi tablete direktno u bubanj, a zatim (sa zatvorenim vratima) dolijte dodatnu vodu kroz proreze za deterdžent sve dok ne bude malo iznad visine donjeg ruba otvora. Tablete takođe možete prethodno otopiti u toploj vodi, a zatim ih sipati ili upotrebiti prašak za mašinu za sduove. Zatim aktivirati program na na 90 stepeni.

Tablete i prašak trebalo bi čak i da pomognu i kod obojene garderobe. Međutim, ovde bi trebalo biti oprezna s osetljivim printovima ili nalepnicama, jer mogu postati prozirni s deterdžentom za pranje sudova.

Ostali izvrsni „kućni pomagaći“ za čišćenje mašine su sirćne, limunska kiselina, deterdžent za pranje sudova i prašak za pecivo - koristiti samo jedan od njih.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.