SIPAJTE OVO U MAŠINU KADA PERETE CRNI VEŠ: Nećete verovati SVOJIM OČIMA šta će se DESITI
Veš mašina, Foto: Profimedia

GENIJALNO

SIPAJTE OVO U MAŠINU KADA PERETE CRNI VEŠ: Nećete verovati SVOJIM OČIMA šta će se DESITI

Koristite tretman u zavisnosti od toga koliko često nosite i perete odeću, pivska kupka bi trebalo da bude dovoljna jednom u dva meseca

Objavljeno: 19:49h

Da li ste ikada pokušali da dodate obično pivo tokom pranja veša? Ispostavilo se da je to sjajan način da vratite boje u život. Pogledajte šta treba da se uradi.

Obično posle nekoliko pranja lepe žive boje izblede, a omiljena bluza ili zavese više ne prijaju oku kao na početku.

1 / 4 Foto: Profimedia

Najveći problem su tamne i crne tkanine, a i kada je odeća izrazito živih ili neonskih boja. Što je temperatura pranja viša, brže se oslobađamo boje zajedno sa mrljama i prljavštinom.

Veš mašina, Veš, Odeća, Pranje veša, Pranje odeće
foto: Profimedia

Ispostavlja se da obično pivo nam tu možepomoći. To je sjajan način da blago izbledelim odevnim predmetima vratite sjaj, ali i odličan način da ih zaštitite prilikom pranja.

Dodajte pivo u veš – briljantan trik koji osvežava boju Ako je vaša odeća izgubila nešto od svoje žive boje i želite da je osvežite, samo joj pripremite pivsku kupku. Sipajte pivo u lavor i potopite odeću nekoliko sati. Zatim ih isperite u vodi i operite na uobičajeni način. Ovaj tretman bi trebalo da osveži boju tkanine. Najbolje je pripremiti ispiranje u omeru 1: 1, odnosno dodati istu količinu vode na svakih 0,5 l piva.

Veš mašina, Pranje veša
foto: Profimedia

Dobro je koristiti ovu metodu s vremena na vreme kao sredstvo za sprečavanje bledenja. To je odlična alternativa skupim i hemijskim proizvodima iz prodavnice. Takođe nije potrebno dragoceno vreme koje je potrebno da se, na primer, ofarba izbledela crna odeća. Pivo je takođe jedan od proizvoda koji prirodno potamnjuje boju, pa je savršeno za negu crne i tamnoplave odeće.

Koristite tretman u zavisnosti od toga koliko često nosite i perete odeću, pivska kupka bi trebalo da bude dovoljna jednom u dva meseca.

(Espreso / Krstarica)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.