Da li su vam gresi oprošteni ako se molite? Evo odgovora! (FOTO)
Foto: Fonet

verski učitelj otkriva

Da li su vam gresi oprošteni ako se molite? Evo odgovora! (FOTO)

Mnogi ljudi odlaze u crkve, džamije i hramove i mole za pokajanje i oproštaj od učinjenih grehova
Objavljeno: 23:14h

Poznatog duhovnog učitelja vaišnavske tradicije Veda, Radhanat Svamija, su upitali koji je njegov pogled na pokajanje. Odgovor nam je dotakao srca…

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- U različitim verskim školama, pokajanje se praktikuje na različite načine: možemo sami sebe mučiti zbog nečega što smo učinili, možemo moliti za oprost za ono što smo učinili. U našoj tradiciji vaišnavizma, stvarno pokajanje znači prestati raditi pogrešnu stvar i početi raditi pravu stvar. Zašto? Jer ako samo molimo za oprost, ali nastavljamo raditi iste stvari, nema puno koristi u tome. Ako stvarno shvaćamo da ono što radimo nije dobro, potrebno je menjati naše srce, menjati način na koji živimo i tražiti ljude koji nam mogu pomoći da promenimo naše vrednosti i da radimo prave izbore - kaže on.

foto: fonet

Učitelj kaže da postoji analogija da u svakom srcu postoje dva psa: dobar pas i loš pas.

- Dobar pas laje i poziva nas na život saosećanja, opraštanja, odanosti, iskrenosti i ljubavi. Loša pas nas poziva na život pun zavisti, oholosti, pohlepe, sebičnih pohotnih strasti i ljutnje. Dakle, ova dva psa su u našim srcima. U srcima svakoga. Jeste li to doživeli? To je priroda uma: katkad osećate glas dobrote, a ponekad se želite osvetiti i ljuti ste, nezadovoljni, nervozni i depresivni. Ta dva psa se bore u svima nama. Koji će pobediti? Pobediće onaj kojeg izaberemo da hranimo i dajemo mu snagu, dok će ovaj drugi, kojeg smo odlučili ne hraniti, oslabiti.

A što znači to hranjenje? To su izbori koje donosimo u svakom trenutku naših života. U svakoj situaciji, hoćemo li slediti lošeg psa tako što ćemo varati, biti nepošteni i pohlepni, ili ćemo slediti dobrog psa tako što ćemo biti iskreni i živjeti s integritetom? Hoćemo li se intoksicirati ili ostati trezni? To su loši psi i dobri psi; oni su uvek u u nama. A zavisno o tome kojeg smo hranili u prošlosti, taj sada najglasnije laje.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.