NIKAD JEFTINIJE: Uz pomoć OVE NAMIRNICE očistite tepih i izgledaće KAO NOV (VIDEO)
Tepih, Foto: Profimedia

NIŠTA LAKŠE!

NIKAD JEFTINIJE: Uz pomoć OVE NAMIRNICE očistite tepih i izgledaće KAO NOV (VIDEO)

Ništa lakše!

Objavljeno:

Proleće je stiglo i bilo bi dobro da detaljno očistite stan od svega što se tokom zime nakupilo, prašine, prvljavštine, ali i nagomilanih stvari kojih sigurno ima. Životni prostor će da tako kažemo "prodisati", a i vi, jer ćete živeti u prijatnijem okurženju i imati više prostora.

Jedan od problema sa kojim se suočavaju mnoge domaćice su tepisi. Ukoliko ne želite još uvek da tepihe šaljete u servis, dajemo vam predlog kako da ga vrlo lako i brzo očistite.

Tepisi u stanovima i kućama često su leglo prljavštine i mikroorganizama koji mogu da izazovu alergije i mnoge druge zdravstvene probleme.

Mnogi nemaju svakog meseca novca da plate pranje u servisu, pa se odlučuju za jeftinu, proverenu metodu – iznošenje napolje, ribanje praškom i četkama i višednevno sušenje na terasama, naravno, ko ima uslove za to.

Ali, srećom, domaćice kojima je dosta klečanja sa četkom u rukama dosetile su se sjajnog trika – čišćenje sodom bikarbonom!

Prvo usisajte tepih, a zatim pamučnu krpu umočite u sirće i pređite njom preko celog tepiha. Uzmite drugu krpu, nakvasite vodom, a zatim na nju stavite sodu bikarbonu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.