POSLE TOLIKO GODINA OTKRIVENO DA JE ONA UNUKA NIKOLE TESLE (FOTO)
Nikola Tesla, Foto: Prinscreen/ teslauniverse.com

kakav šok za sve

POSLE TOLIKO GODINA OTKRIVENO DA JE ONA UNUKA NIKOLE TESLE (FOTO)

POSLE Tokom devedesetih i početkom dvehiljaditih Slađana Tesla bila je jedna od devojaka koje su dominirale srpskim modelingom.

Objavljeno:

U ovom burnom periodu na našim prostorima, neke od najlepših Srpkinja uspele su da izgrade velike inostrane karijere. Neke od najuspešnijih bile su Anđelija Vujović, Ivana Stanković, Tamara Paunović i Slađana Teslu.

Poslednju od pomenutih je od samog početka karijere izdvajala prirodna lepota, ali i beskrajna harizma i šarm, zahvaljujući kojima je ostvarila saradnju s modnim kućama Vivijen Vestvud i Valentino.

Nakon bogate karijere modela počela je da radi kao modna koreografkinja, kasting direktorka i producentkinja, ali povremeno se vraćala svom prvobitnom poslu, pa je tako pre nekoliko godina postala zaštitno lice italijanskog brenda nakita Sefora Farinači i njeno lice krasilo je "pola Rima".

Nikola Tesla
foto: Profimedia

Kad smo već kod genetike, ono što je posebno privlačilo pažnju u slučaju Slađane Tesle jeste njeno specifično prezime i veza s jednim od najcenjenijih naučnika u istoriji i, svakako, najpoznatijim Srbinom. U pitanju je, naravno, Nikola Tesla, koji se nikada nije ženio, niti je imao decu, ali je dalji deda-stric našoj proslavljenoj manekenki. Slađana je svojevremeno istakla da je ponosna na svoje prezime i da smatra da sa svojim pretkom ima mnogo sličnosti.

- Mnogi mi kažu da na Nikolu imam karakterne crte lica – koščato lice, nepravilan profil, prodoran pogled. Visoka sam i nisam krupne građe. S druge strane, od dede se razlikujem po interesovanjima. Oduvek sam bila društvenjak. Odlično su mi išli strani jezici, a zanimala me je i istorija umetnosti. Međutim, pre nekoliko godina počela sam da se interesujem za metafiziku i tada sam pomislila: "Evo ga Tesla u meni!" On se, kao i ja sada, tokom života bavio onim duhovnim u čoveku. Smatram da je, isto kao i ja, verovao da ljudi nisu ni svesni svoje snage i šta su sve sposobni da urade. Važno je da razmišljamo pozitivno jer svi smo mi magneti koji privlače svoju stvarnost - istakla je ona jednom prilikom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.