Ove namirnice redovno bacamo, a ne bi trebalo! (FOTO)

promenićete svoje navike

Ove namirnice redovno bacamo, a ne bi trebalo! (FOTO)

U kuhinji svaki dan imate namirnice koje pomažu kod prevencije raka, srčanih bolesti i procesa starenja
Objavljeno:

Bacate li zapravo najbolje dielove namirnice iz čiste navike? Možda niste ni svesni njihovih zdravstvenih koristi. Listovi, stabljike ili kore nekih biljaka ponekad su njihovi najzdraviji delovi. 9 štetnih kombinacija hrane koje treba da izbegavate! (FOTO) 1. Kora belog i crvenog luka obiluje kvercetinom, biljnim flavonidom jakog antioksidativnog, antihistaminskog i protuupalnog delovanja. Dodajte je u lonac dok kuhate variva ili supe. Potrebno je izvaditi je pre serviranja jer je pomalo gruba za jelo.

2. Kora dinje bogata je citrulinom, aminokiselinom koja potiče cirkulaciju i širi krvne žile. Pomešajte je u blenderu s pulpom dinje i uživajte u veoma zdravom frapeu.
3. Listovi brokolija u sebi sadrže karotenoide. To su jako moćni biljni pigment koje telo pretvara u vitamin A i pomaže kod prevencije raka. Samo ga kuvajte zajedno s brokolijem.
4. Listovi celera imaju pet puta više kalcijuma i magnezijuma nego stabljika. Takođe, listovi sadrže vitamin C i fenolike. To su snažni antioksidansi koji pomažu u borbi protiv raka, srčanih bolesti i procesa starenja. Jednostavno ih koristite poput stabljike celera i dodajte u supe, salate ili umake.
5. Stabljike blitve su jednako dobre za nas kao i listovi, jer su prepune antioksidanasa. Kuvajte ih na isti način kao i špargle.
6. Kora od narandže je veoma zdrava. Narandža je prepuna vitamina C zbog čega je prirodno sredstvo za jačanje imuniteta. Njena kora sama po sebi sadrži obilje vlakana i vitamina. Zato je obavezno dodajte kada pravite voćni frape.
7. Stabljika brokolija ima ukusni slatkasti okus i zapravo više vlakana od same glavice. Treba joj nešto više vremena da se skuva, pa je pristavite pre ostatka povrća.
8. Kora kivija sadrži tri puta više antioksidanasa od same pulpe i ima antikancerogena i antialergijska svojstva. Dodajte koru uz pulpu u sokovnik i sve zajedno izmiksujte u veoma ukusan i zdrav sok.
(Espreso.co.rs / Hayat.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.