JULIJA JE 12 DANA JELA SAMO BANANE: Evo šta joj se desilo sa organizmom (VIDEO)
Foto: Printscreen

šok

JULIJA JE 12 DANA JELA SAMO BANANE: Evo šta joj se desilo sa organizmom (VIDEO)

Ona tvrdi da joj se varenje poboljšalo kao i da se smanjio nivo stresa

Objavljeno: 15:38h

Koliko su banane zdrave ne treba trošiti reči, i nije ni čudo što su sastavni deo mnogih dijeta.

Većina nas voli banane zbog njihovog ukusa, ali i zbog brojnih zdravstvenih prednosti koje mogu pružiti. Odlične su u smutijima, pečenim proizvodima (kolači sa bananama su nešto posebno) i lep su dodatak vašim palačinkama.

Ne samo da su banane odlične za nivo šećera u krvi, već takođe mogu pomoći u zdravlju probavnog sistema i gubitku težine, ublažiti hipertenziju, održati zdravlje srca i bubrega, ublažiti grčeve povezane sa vežbanjem i još mnogo toga.

Pored toga, mogu da budu odlična i zdrava užina za odrasle i decu, a takođe će vam pomoći da budete siti, kako se ne biste prejedali drugom hranom.

Sa druge strane, zbog visokog nivoa skroba koji se nalazi u svakoj banani, ovo može dovesti do zatvora, ako ih konzumirate previše, zbog čega verovatno ne bi trebalo da uradite isto što i Julija Tarbat, koja se odlučila za ekstremnu stvar, i 12 dana je jela samo banane!

Naravno, banane su odličan izvor hranljivih materija. Ali da li su oni sve što je potrebno našem telu? Verovatno ne. Ali Tarbat i dalje nije jela ništa osim banana 12 dana uzastopno.

Međutim, pila je i dosta vode, pazila da se dovoljno odmara i redovno vežbala. Ova vrsta ishrane zapravo ima ime i poznata je kao “mono voće”, gde osoba jede samo jednu vrstu voća u određenom vremenskom periodu.

1 / 8 Foto: Aleksandra Čolić

Nakon mono-voćne dijete, Tarbatova je tvrdila da je primetila poboljšanje u svom ukupnom emocionalnom i fizičkom zdravlju, što je prilično neverovatno s obzirom da je bukvalno jela samo banane više od nedelju dana.

Prvo što je rekla da je primetila je poboljšanje varenja i da više ne oseća bolove u stomaku. Takođe je rekla da je počela da se oseća veoma opušteno i bez stresa.

To znači da je mogla da se fokusira na svoje strasti i kreativnost, umesto na okidače stresa.

Osim što je samo primetila ova poboljšanja zdravlja, primetila je i da su neke od njenih prethodnih bolesti takođe počele da nestaju.

Napomena: Pre bilo kakve dijete, a naročito ovako ekstremne, obavezno se prvo konsultujte sa svojim lekarom.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.