ORHIDEJA OVO VOLI VIŠE OD VODE! Ima da vam raste kao LUDA ako dodate 1 SASTOJAK
Orhideje, Foto: AP

prelepo cveće

ORHIDEJA OVO VOLI VIŠE OD VODE! Ima da vam raste kao LUDA ako dodate 1 SASTOJAK

Orhideje su izazov za svakoga, ali ako uspete da ih podstaknete da se nesmetano razvijaju, nagradiće vas prizorima kojima jednostavno ne možete da se ne divite

Objavljeno:

Gajiti orhideju zdravih zelenih listova koja neprestano cveta jedan je od najvećih izazova svakog kućnog botaničara. Osim svetlosti i dohrane, zalivanje orhideja pretvorilo se u posebnu nauku.

Orhideje su izazov za svakoga, ali ako uspete da ih podstaknete da se nesmetano razvijaju, nagradiće vas prizorima kojima jednostavno ne možete da se ne divite.

Za mnoge kraljica cvijeća, orhideja je posebno osetljiva biljka. A svaki ljubitelj tog predivnog cveta sigurno ima vlastite najbolje savete za gajenje – neko je drži na direktnom suncu, neko zaliva s odstajalom vodom, neko joj samo prska listove…

Ali, istina je da kod nekih vrsta ponekad nema pravila.

Sama voda nije dovoljna

Takođe, mnogima se sigurno desilo da su na poklon dobili raskošan primerak u punom cvatu, koji kad je procvetao, više nikada nije dobio nove cvetove.

Za držanje takvih orhideja koje pomalo kasne u razvoju postoji jedan trik. Umesto da je zalijete običnom vodom, kakva god ona bila, učinite to zelenim čajem. Ne morate kuvati posebnu šolju, nego od one koju pijete ostavite na dnu gutljaj koji ćete na kraju dana sipati u orhideju.

Ne preterujte s količinom i pripazite da čaj nije prejak – na dan joj dodajte maksimalno dve kašike i nemojte je zalivati tokom vikenda.

Ta tehnika funkcioniše i kod ostalih biljaka koje rastu u kiselijem tlu poput ruža.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.