MNOGE DOMAĆICE PRAVE GREŠKU KADA POHUJU ŠNICLE: Zbog OVOGA ispadaju NEDOVOLJNO PEČENE i MASNE, obratite pažnju
Šnicle, Foto: Printscereen/Youtube/ Калнина Наталья

izbegvajate to

MNOGE DOMAĆICE PRAVE GREŠKU KADA POHUJU ŠNICLE: Zbog OVOGA ispadaju NEDOVOLJNO PEČENE i MASNE, obratite pažnju

Meso koje pohujete obavezno izlupajte tučkom, kako bi bilo mekanije i tanje

Objavljeno:

Ako volite pohovane šnicle, ili pohujete druge namirnice kao što je povrće, možda vam se dešava da se ne ispeku ravnomerno, da delovi smese za pohovanje otpadnu, umesto da ostanu krckavi, rumeni i ukusni.

1 / 4 Foto: Prinrscreen/Youtube/Jelajelena Petrovic

Izbegnite pet najčešćih grešaka pri pripremi ovih ukusnih jela.

Pohujete direktno iz frižidera

Ostavite meso na sobnoj temperaturi pola sata, na taj način će biti mekše i smesa za pohovanje se neće odvajati.

1 / 4 Foto: PRINTSCREEN/YT/HOME KITCHEN WITH DANNY

Pržite na pogrešnoj temperaturi

Kao što su naše bake radile, malo smese za pohovanje stavite u ulje da biste proverili da li je temperatura dobra. Ako odmah krene da cvrči, ulje je spremno, ali ako potone ili se ne stvore mehurići, još uvek nije dovoljno toplo. Ako u tom trenutku ubacite šnicle, dodatno ćete spustiti temperaturu ulja i dobićete masno, "gnjecavo" jelo.

Pohujete komade različite veličine

Svi komadi trebalo bi da budu približne veličine i debljine, zbog ravnomernog pečenja. Meso koje pohujete obavezno izlupajte tučkom, kako bi bilo mekanije i tanje.

Ne stavljate pravu količinu smese

Sa pohom se može i preterati, ali ga se može staviti i premalo. Rezultat je jelo koje izgleda neuredno - previše smese daće hlebastu teksturu, a premalo će se prebrzo ispržiti, možda zagoreti i otpasti. Ravnomerno prekrijte pohom namirnicu i po potrebi je još malo utisnite prstima.

1 / 3 Foto: Profimedia

Zaboravljate začine

Nemojte soliti i biberiti ono što pohujete, već samu smesu! Jaja, brašno i prezle biće prenosioci ukusa, pa je njih potrebno začiniti. Ako želite dodatnu dozu arome, u posledni sastojak, prezle, možete dodati peršun, suve začine, rendani parmezan ili beli luk u prahu kako biste dobili ukusni, hrskavi omotač.

Odmah ih servirate

Ostavite šnicle na papirnatom ubrusu najmanje pet minuta, tako će ostati hrskave jer će papir upiti višak ulja. Po potrebi ih još malo posolite, pržena hrana se soli kada je tek "izašla" iz ulja.

(Espreso / Noizz.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.