NEĆETE IM ODOLETI: Najbolji pileći medaljoni koje ste IKADA probali! (RECEPT/VIDEO)
Ilustracija, Foto: Profimedia

IDEJA ZA RUČAK

NEĆETE IM ODOLETI: Najbolji pileći medaljoni koje ste IKADA probali! (RECEPT/VIDEO)

Kada jednom probate ovako spremljene medaljone ili uštipke, ubuduće ćete ih praviti samo na ovaj način

Objavljeno: 23:06h

Ukoliko volite piletinu, onda su medaljoni sigurno vaše omiljeno jelo.

Iako na početku, to ne deluje tako, za pripremu vam neće trebati mnogo vremena, a ukus je fantastičan.

Kada jednom probate ovako spremljene medaljone ili uštipke, ubuduće ćete ih praviti samo na ovaj način.

Sastojci:

– oko 800 – 900 gr. belog, pilećeg mesa (može i od karabatka ili ćureće) – 4 jaja – 1 kašika senfa – 3 kašike ulja – 1 kašičica origana – ravna kašičica karija – na vrh kašičice bibera – 1,5 kašičica soli – pola kašičice belog luka u prahu – 4 kašike brašna (ja sam stavila 2 kukuruznog i 2 belog) – malo tucane paprike (ne mora ako nemate) – pola kesice praška za pecivo 5 gr.

– 200 – 250 ml. ulja (zavisi od zapremine tiganja.

Začine možete dodati po ukusu, ne mora ovako kao iz recepta. Čak samo da stavite so, biber, malo vegete i peršunovog lišća biće super ukusno.

Priprema:

Iseckajte meso na sitne kockice. Umutite jaja, dodajte sve začine, ulje, brašno i prašak za pecivo. Izmešajte da nema grudvica, dodajte meso i prekrijte pa ostavite najmanje sat vremena u frižideru a može i preko noći.

Kašikom vadite smesu i spuštajte u zagrejano ulje. Smanjite temperaturu ringle. Prže se oko 4 minuta s jedne i 4 minuta s druge strane.

Pogledajte korak po korak uputstvo za pripremu:

Probajte i uživajte u hrskavom zalogaju!

Prijatno!

Bonus video:

06:42

Espreso Twitter: Nada Macura

(Espreso/serpica.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.