PRIČALO SE DA SU MEDLIN OLBRAJT I OVAJ RATNI ZLOČINAC U AFERI: Ova rečenica ju je ODALA
Medlin Olbrajt, Foto: Print Screen Youtube/fox

šokantno

PRIČALO SE DA SU MEDLIN OLBRAJT I OVAJ RATNI ZLOČINAC U AFERI: Ova rečenica ju je ODALA

Prema Šešeljevim rečima, u vrhu države svi su se plašili bombardovanja i predlagali su razne ideje kako da se to spreči

Objavljeno: 11:58h

Gospodin Hašim Tači je jedini čovek koji u moju spavaću sobu može da uđe bez najave”, oduševljeno je, 1999. godine, odmah posle konferencije u Rambujeu, izjavila državni sekretar SAD gospođa Medlin Olbrajt.

Lider SRS Vojislav Šešelj je u jednom intervjuu otkrio da su u tadašnjoj Saveznoj vladi planirali da državnu sekretarku SAD Madlen Olbrajt potkupe skupocenom ogrlicom kako bi je odobrovoljili i odgovorili od napada na Srbiju.

Šešelj, koji je u vreme agresije bio potpredsednik Vlade, tvrdi da je neko u rukovodstvu krajem 1998. i početkom 1999. godine ozbiljno predložio da se Olbrajtovoj kupi ogrlica vrednosti milion dolara. Međutim, kako kaže, služba državne bezbednosti došla je do informacija da je Madlen Olbrajt u ljubavnoj vezi sa šefom OVK Hašimom Tačijem, pa se od svega odustalo.

Prema Šešeljevim rečima, u vrhu države svi su se plašili bombardovanja i predlagali su razne ideje kako da se to spreči.

Hašim Tači
foto: Printscreen: Kurir.rs

– Sećam se slučaja kad se neko u Vladi dosetio da se kupi skupocena ogrlica Olbrajtovoj, vredna milion dolara, ne bi li se ona tako umilostivila. Međutim, onda smo dobili informaciju od naših službi bezbednosti da je ona u ljubavnoj vezi sa Tačijem i da je naša ideja besmislena. Ništa ne bi moglo da se postigne luksuznim poklonom – kaže Šešelj.

– Nije to između njih bila ljubav. Tači se tu ubacio kao žigolo. Pa sto godina je mlađi od Olbrajtove, a ona ružna kao lopov! On je samo hteo da izvuče neke političke privilegije i u tome je kao što vidimo i uspeo. U to vreme Albanci su davali ogromne pare Amerikancima, bila je podmećena kompletna Klintonova administracija. Pa čak i pre tri godine su Albanci bili glavni finansijeri Hilari Klinton na izborima – podvlači Šešelj.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.