BAKA UBACILA ČAČKALICU U VODU U KOJOJ JE KUVALA JAJA, PA OSTALA U ŠOKU: Njen TRIK je ZLATA VREDAN, baš ZBOG OVOGA!
Jaja, Foto: Printscreen/Youtube/SVA Agency

caka

BAKA UBACILA ČAČKALICU U VODU U KOJOJ JE KUVALA JAJA, PA OSTALA U ŠOKU: Njen TRIK je ZLATA VREDAN, baš ZBOG OVOGA!

Ono što je dodatno posebno važno jeste da jaja ne kuvate na najvišoj temperaturi, da bi jaja imala mesta za plutanje

Objavljeno: 23:26h

Pomoću ovih metoda nećete više imati problem sa polompljenim jajima.

1 / 4 Foto: Profimedia

Nema osobe koja ne zna da skuva jaja, samo se ubace u vodu i kroz desetak minuta budu gotova. Mada često se desi da nam neko jaje od prevelike toplote pukne,a kada se to desi, protein curi i vaš obrok neće više biti zdrav kao na početku. Baka otkrila genijalan način za kuvanje jaja.

Uz ovaj jednostavan trik, skuvaćete savršeno jaje.

1 / 4 Foto: Profimedia

Možda će vam delovati čudno, ali čačkalice su te koje će sprečiti da se vaš protein iz jaja razlike čak iako malo pukne. Nema objašnjena kako ovo delujem ali su primetili da metoda uvek funkcioniše i da je mnogi profesionalni kuvari koriste.

Dovoljno je da ubacite tri do pet komada zajedno u vodu sa jajima, a nakon što jaja budu ohlađena proverite da li su oštećena. Ono što je dodatno posebno važno jeste da jaja ne kuvate na najvišoj temperaturi, da bi jaja imala mesta za plutanje.

Da bi sprečili dodatno pucanje ljuske dodajte so i sirće dodatno u vodu.

(Espreso / Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.