VELIKI KUVARI PODELILI JOŠ VEĆE TAJNE! Ovo NIKAKO ne naručujte u RESTORANIMA
Ilustracija, Foto: Profimedia

KUVARI

VELIKI KUVARI PODELILI JOŠ VEĆE TAJNE! Ovo NIKAKO ne naručujte u RESTORANIMA

Ovo su ne baš najbolji izbori kada jedete u restoranu, kada su u pitanju hrana i piće, po mišljenju profesionalnih kuvara

Objavljeno:

Njihove kulinarske majstorije nas oduševljavaju, i rado uživamo u njihovim specijalitetima u svom omiljenom restoranu. Ipak, do nas stigne samo finalna verzija koja na tanjiru izgleda nikad bolje, a šta se sve dešava iza zavese - ostaje tajna kuvara. Logično, oni najbolje znaju koja jela u restoranu se uglavnom prave od vrhunskih namirnica, a koja baš i nisu najbolji izbor, i zbog čega. Naravno, i mi želimo da što pre saznamo bar po nešto od te njihove mudrosti.

Ovo su ne baš najbolji izbori kada jedete u restoranu, kada su u pitanju hrana i piće, po mišljenju profesionalnih kuvara:

Supa

Iskustvo iz prve ruke kaže da supe nikad nisu sveže, i što posebno utiče na njihov kvalitet - tokom cele noći se blago podgrevaju u velikim kontejnerima, kako bi bile spremne za sutrašnji meni. Tako se uništavaju svi zdravi sastoci u njoj, poput povrća.

Kokteli sa voćem

Lepo izgleda kada nam konobar donese savršen koktel u boji sa svežim voćem unutra. Ali limun i narandže ili neka druga voćka koji se koriste u tu svrhu, kako kažu profesionalni kuvari, u 95 % slučajeva nisu dobro oprani, što znači da ovako spremljeno piće nije baš najbolji izbor.

Vegeterijanska pica

Ovde nije problem u samim sastojcima koji se koriste kao nadev na vegeterijasnkoj pici, poput tune, povrća i sl, već u tome što se za pripremu sosa često koristi životinjska mast u svrhu zgušnjavanja.

Jela sa topljenim kačkavaljem

Naravno da svi volimo topljeni kaćkavalj!, Ali u restoranu umesto njega često dobijemo nezdravu zamenu, a da toga nismo ni svesni. Mnogi topljeni kačkavalj prave od vrlo malo kačkavalja, a kao ostatak koriste biljnu mast.

1 / 5 Foto: Profimedia

Piće sa ledom

Ovde važi isti razlog zbog kog nije pametno poručiti pića sa svežim voćem unutra. Profesionalni kuvari tvrde da je led koji se čuva u kuhinjama prepun bakterija, i to upravo zbog toga što se mašine koje prave led vrlo retko čiste.

Bonus video:

05:40

BRZE VESTI 19.03.2022. 14 55

(Espreso/Naj Žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.