IDEALNA POSLASTICA ZA DANE POSTA: Vazdušaste POSNE KROFNE zavolećete na PRVI ZALOGAJ! (RECEPT)
Ilustracija, Foto: Profimedia

PREUKUSNO!

IDEALNA POSLASTICA ZA DANE POSTA: Vazdušaste POSNE KROFNE zavolećete na PRVI ZALOGAJ! (RECEPT)

Slatkiš od testa kome mnogi teško odolevaju ima i svoju posnu verziju

Objavljeno:

U vreme posta najveći izazov za mnoge domaćice je napraviti za ukućane nešto čime će se svi zasladiti.

Jedna od poslastica kojoj je teško odoleti su svakako mekane, vazdušaste krofne, a po ovom receptu za posne krofne u njima ćete uživati kao i u onima koje se prave sa kremom.

Sastojci:

450 g brašna

50 ml ulja

150 ml mlake vode

100 ml kisele vode

1 kesica suvog kvasca

2 kesice vanilin šećera

1 kašika kristal šećera

ulje za prženje,

prah šećer za posipanje

1 / 3 Foto: Printscreen/Youtube/ Kuhinja Sabi

Priprema:

U mlaku vodu stavite kašiku šećera i kvasac, promešajte i ostavitie 10 minuta. Dodajte kiselu vodu, ulje i vanilin šećer.

Promešajte i postepeno dodajite brašno.Umesite glatko testo, pokrijte ga i ostavite sat vremena da naraste. Zatim ga kratko premesite, razvucite oklagijom na pola centimetra debljine i vadite krugove pomoću čaše.

Ređajte na sto posut brašnom, prekrijte ih čistom krpom i ostavite 20 minuta.U međuvremenu zagrejte ulje na srednje jakoj vatri. Dovoljno je da bude najviše dva prsta ulja u šerpi.

Komade čašom izvađenog testa stavljajte u zagrejano ulje tako da gornja strana ide nadole. Pržite 30 sekundi ili dok ne dobiju zlatnožutu boju, pa okrenuti i pržite još oko 15 do 20 sekundi sa druge strane. Dok se prže, šerpu blago protresite, jer će vam tako krofne lepo narasti tokom prženja.

Krofne vadite na salvetu ili ubrus, pustite ih malo da se prohlade, a zatim pospite šećerom u prahu.

Prijatno!

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.