OVU GRUPU MUŠKARACA VIRUSI VIŠE NAPADAJU! A evo koja STVAR NA NJIMA JE PRAVI IZVOR ZARAZE
Foto: Profimedia

OBRATITE PAŽNJU

OVU GRUPU MUŠKARACA VIRUSI VIŠE NAPADAJU! A evo koja STVAR NA NJIMA JE PRAVI IZVOR ZARAZE

Neočekivano otkriće će zapanjiti "trendi" pripadnike jačeg pola...

Objavljeno: 11:13h

"Žene vole kad brkovi žare", "poljubac bez brkova, k’o selo bez škole", kaže se u našem narodu. Možda su poljupci muškarca sa brkovima slađi, pitanje je da li su zdraviji...

Pojedina istraživanja sugerišu da su muškarci sa brkovima i bradom u većem riziku od virusnih infekcija. Da li je to zaista istina? Da li su "dlake na licu" pogodno tle za razvoj bakterija i virusa?

Dlake su filter koji apsorbuje viruse i mikrobe

Brada
foto: Profimedia

- Bilo koja ’vegetacija’ na glavi ili licu je filter koji apsorbuje viruse i mikrobe. Vlaga i toplota koja zagrevaju brkove i bradu prilikom udisanja stvaraju idealne uslove za njihovo razmnožavanje. Zbog toga su muškarci koji neguju brkove i bradu ne samo u većem riziku da se razbole, već i da zaraze druge, jer se virusi i infekcije koji žive u njihovoj 'kosi' mogu da se prenesu poljupcem, grljenjem i bliskim kontaktom - objasnila je specijalista otorinolarigoligije Natalija Kalinina.

Svakodnevno perite bradu i brkove jačim šamponom

Doktorka kaže i da ukoliko bradonje i brke nisu voljni da se odreknu ovog "ukrasa", onda je neophodno da u sezoni gripa i respiratornih infekcija, a koja traje od jeseni do kasno u proleće, povedu više računa o higijeni. A to znači da svakodnevno peru bradu i brkove, poželjno jačim šamponom, a idealno bi bilo nakon svakog boravka na javnom mestu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.