njamiiii
TURCI IMAJU SVOJ POSEBAN RECEPT ZA SARMU: Umesto KUPUSA idu LISKE OVOGA, može da PARIRA SRPSKOJ
Mlevenom mesu dodajte luk, pirinač i ostale sastojke za nadev. Dobro promešajte.
Jeste da su ove sarme malo teže za spremanje, ali rezultat obara s nogu.
Potrebni sastojci:
Za nadev
jagnjetina - 500 g, mleveno meso
pirinač - 100 g
luk - 3 glavice, iseckane
zeleni začini - 1 šolja iseckane mirođije, peršuna i nane
so
biber - po želji
ulje
Za sarme:
ulje - 1 kašika
listovi vinove loze - 500 g, sveži
sok od limuna
so - po želji
* merne jedinice
Način pripreme:
Potopite pirinač u hladnu vodu pola sata, a zatim ga ocedite.
Sitno iseckan luk posolite i gnječite ga rukama, dok ne postane providan. Prelijte ga hladnom vodom i ocedite ga. Ponovite postupak još jednom.
Mlevenom mesu dodajte luk, pirinač i ostale sastojke za nadev. Dobro promešajte.
Izblanširajte listove vinove loze (bez drški) oko 1 - 2 minuta u kipućoj vodi sa sokom od limuna i dobro ih ocedite.
Na dno šerpe, u kojoj ćete kuvati sarme, poređajte najdeblje listove. Ostalim listovima uvijte male sarme i poređajte ih u šerpu.
Prelijte sarme sa 750 ml vode, dodajte ulje, so i sok od limuna, po želji. Stavite da se sve kuva na tihoj vatri oko 40 minuta.
(Espreso/Bonapeti.rs)
Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!