TURCI IMAJU SVOJ POSEBAN RECEPT ZA SARMU: Umesto KUPUSA idu LISKE OVOGA, može da PARIRA SRPSKOJ
Turska sarma, Foto: Smart Vision

njamiiii

TURCI IMAJU SVOJ POSEBAN RECEPT ZA SARMU: Umesto KUPUSA idu LISKE OVOGA, može da PARIRA SRPSKOJ

Mlevenom mesu dodajte luk, pirinač i ostale sastojke za nadev. Dobro promešajte.

Objavljeno:

Jeste da su ove sarme malo teže za spremanje, ali rezultat obara s nogu.

1 / 5 Foto: Printscreen/Youtube/CooKing

Potrebni sastojci:

Za nadev

jagnjetina - 500 g, mleveno meso

pirinač - 100 g

luk - 3 glavice, iseckane

zeleni začini - 1 šolja iseckane mirođije, peršuna i nane

so

biber - po želji

ulje

Za sarme:

ulje - 1 kašika

listovi vinove loze - 500 g, sveži

sok od limuna

so - po želji

* merne jedinice

Način pripreme:

Potopite pirinač u hladnu vodu pola sata, a zatim ga ocedite.

Sitno iseckan luk posolite i gnječite ga rukama, dok ne postane providan. Prelijte ga hladnom vodom i ocedite ga. Ponovite postupak još jednom.

Mlevenom mesu dodajte luk, pirinač i ostale sastojke za nadev. Dobro promešajte.

Izblanširajte listove vinove loze (bez drški) oko 1 - 2 minuta u kipućoj vodi sa sokom od limuna i dobro ih ocedite.

Na dno šerpe, u kojoj ćete kuvati sarme, poređajte najdeblje listove. Ostalim listovima uvijte male sarme i poređajte ih u šerpu.

Prelijte sarme sa 750 ml vode, dodajte ulje, so i sok od limuna, po želji. Stavite da se sve kuva na tihoj vatri oko 40 minuta.

(Espreso/Bonapeti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.