POSLE OVOGA VIŠE NIKADA NEĆETE KUPUTI PARIZER: Sami ćete ga praviti KAD GOD SE UŽELITE (RECEPT)
Parizer, Foto: : PRINTSCREEN/YT/ GUTE REZEPTE

recept

POSLE OVOGA VIŠE NIKADA NEĆETE KUPUTI PARIZER: Sami ćete ga praviti KAD GOD SE UŽELITE (RECEPT)

Dodati na kockice sečeno pileće meso, griz, ulje i sve dobro izmešati,dobije se gušća smesa.

Objavljeno:

Napravite domaći parizer - mešavina pilećeg mesa i začina za ukusnu salamu!

Sastojci:

300 g pilećeg belog mesa

3 jajeta

70 g griza

70 ml ulja

1 kašičica majčine dušice

po ukusu tucane paprike

2 čena belog luka

1 ravna kašičica crvene paprike

malo kari začina

2 kašike peršunovog lista

po ukusu biber, crveni, zeleni, crni

1 kašičica soli

U posudu stavite jaja i začine (paprike, majčinu dušicu, kari, bibere, beli luk, so) bez peršuna i sve dobro umutiti štapnim mikserom ili u blenderu. Dodati na kockice sečeno pileće meso, griz, ulje i sve dobro izmešati,dobije se gušća smesa. U to dodati seckani peršunov list i opet sve izmešati.

Smesu podeliti na 2 dela (za dve salamice) staviti na plastičnu foliju, oblikovati salamu i više puta umotati. Krajeve zavezati u čvor, višak odrezati makazama i sve to zamotati u aluminijumsku foliju, uviti krajeve i staviti u šerpu sa hladnom vodom.

Kuvati na srednjoj temperaturi od vrenja oko 45 minuta. Izvaditi iz vode, ohladiti i odmotati. Ostaviti u frižider da se skroz ohladi. Ove salamice možete praviti i sa drugim mesom, sa začinima koje volite, a možete stavljati i masline.

(Espreso/Lepa&srećna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.