IMAO JE RAK I BROJAO DO SMRTI, A ONDA JE NAPRASNO OŽIVEO: Nećete verovati šta ga je SPASILO!
Foto: Printscreen/Youtube

ČUDO

IMAO JE RAK I BROJAO DO SMRTI, A ONDA JE NAPRASNO OŽIVEO: Nećete verovati šta ga je SPASILO!

Nakon što mu je dijagnostikovan tumor na mozgu Pablo Keli je odlučio da odbaci plan ishrane koji se tradicionalno preporučuje u ovim situacijama

Objavljeno: 14:56h

Čovek kome su lekari prognozirali šest meseci života tvrdi da je danas živ zbog keto dijete sa malo ugljenih hidrata. On je izabrao potpuno suprotan put, s obzirom na to da se onkološkim bolesnicima najčešće i alternativno preporučuje ishrana na bazi voća i povrća, često i sirova ishrana.

Tata iz Plimuta prvi put je primetio da nešto nije u redu kada je počeo da pati od glavobolje. Zatim, nakon što je pokušao da ignoriše bol, Pablo je doživeo napad na poslu pre nego što je hitno prebačen u bolnicu. Nakon što je medicinsko osoblje otkrilo njegovu tragičnu dijagnozu 2014. godine, savetovano mu je da što pre počne da leči svoj rak radiologijom

. Međutim, usred priprema koje su uključivale brijanje glave i brade, tvrdi da je shvatio da ne može da prolazi kroz to.

„Hteli su da me odvedu do aparata za radioterapiju i u stomaku sam osetio veoma negativan impuls. „Samo sam mislio da ne mogu to da uradim i odlučio sam da razgovaram sa onkologom - rekao je za Pablo za "Plimouth Live".

U tom trenutku su mu rekli da će verovatno živeti još 12 do 13 meseci, ali i da će bez medicinske intervencije umreti mnogo ranije. Odlučio je da odbije preporučeni tretman i zauzme alternativni pristup. Otac dvoje dece tvrdi da je njegova ishrana, koja uključuje malo ili nimalo ugljenih hidrata, smanjila tumor nakon što su lekari rekli da je tumor neoperabilan.

Nakon toga su mogli da operišu i uklone manji tumor.

1 / 6 Foto: AP

„U suštini, koliko ja to razumem, tokom 2014. godine, dijeta je pomogla da se tumor zadrži. „Promenio je oblik i učinio ga dostupnijim hirurzima." Dokazano je da keto dijeta, popularna od strane fitnes influensera, pomaže u gubitku težine. To nije medicinski preporučena dijeta za prevenciju ili lečenje raka, ali nekoliko studija je sugerisalo da bi mogla da pomogne u lečenju nekih tumora. To je zato što može usporiti rast, zaštititi zdrave ćelije, ublažiti upalu ili pomoći lekovima protiv raka da rade bolje. Urađeno je samo nekoliko studija i još uvek nedostaju klinički podaci koji bi u potpunosti potkrepili teorije.

Pablo je prošao dve mukotrpne kraniotomije u kojima je morao da ostane budan. To je sprovedeno na ovaj način, kako bi se izbeglo oštećenje njegovog mozga prilikom uklanjanja tumora. On tvrdi da je to bilo „veoma zastrašujuće i čudno iskustvo“.

Pablo se sada oporavlja nakon što je privremeno izgubio moć upotrebe leve ruke i priznao je da njegov "mozak više nije ono što je bio". Uprkos Pablovoj čudesnoj priči, uvek se preporučuje da ljudi koji pate od raka slušaju savete medicinskih stručnjaka.

On je dodao: „Ako ću ipak da umrem... Odabraću nešto drugo. „Samo sam išao sa svojim instinktom i to me je održalo od tada. Plašio se da će postati neplodan zbog svog stanja i lečenja, ali Pablo sada ima dvoje zdrave dece. Pablovo najstarije dete je upravo krenulo u obdanište, a njegovo najmlađe dete će ovog leta napuniti godinu dana. Međutim, uprkos tome što je nastavio da živi sa svojom bolešću, on je nastavio da promoviše svoje alternativne metode na internetu, prene je "The Sun".

„Za svakoga ko prolazi isto što i ja, najbolja stvar koju možete da uradite je da pitate o kvalitetu života i kvantitetu života. „Trebalo bi da pitate kako će to uticati na vas i vašu porodicu i kako možete postići normalan način života sa ovom užasnom, užasnom bolešću.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.