NAMIRNICA KOJA TOPI SALO U REKORDNOM ROKU! Nutricionista savetuje šta treba da radite
Salo, Foto: Profimedia

probajte

NAMIRNICA KOJA TOPI SALO U REKORDNOM ROKU! Nutricionista savetuje šta treba da radite

- Zeleni čaj sadrži i kofein i flavonoid EGCG koji ubrzava metabolizam i utieče na razbijanje molekula masnoća - dodaje

Objavljeno:

Jedno od najčešćih mesta gde se primećuje višak masnoća je upravo područje trbuha, a nekako se tog viška najteže i rešiti, bez obzira koliko se trudili.

- Masnoće pohranjujemo u celom telu, ali oni koji su na dijeti će prvo primetiti promene na tom delu tela i fokusirat će se upravo na gubitak viška masnoća na tom delu tela - pojašnjava Britany Majkls, nutricionistica, te dodaje kako na žalost istraživanja pokazuju kako ciljano mršavljenje tog dela tela nije obećavajuće, no vežbanje i promena prehrambenih navika može smanjiti postotak masnoće u telu, pa tako i na tom području.

Iako dijeta i promene u prehrambenim navikama mogu puno pomoći pri gubitku abdominalnih masnoća i suplementi mogu pomoći. Prema rečima nutricionistice, postoji jedan suplement kojega biste trebali uvesti u prehranu kako biste se rešili masnoća sa područja trbuha, a to je ekstrakt zelenog čaja.

- Zeleni čaj sadrži i kofein i flavonoid EGCG koji ubrzava metabolizam i utieče na razbijanje molekula masnoća - dodaje.

1 / 3 Foto: Profimedia

Dodaje i kako studije potvrđuju da umerna konzumacija zelenog čaja može pomoći ako vam je cilj smanjiti opseg struka ali i viška masnoća koje su raspoređene na ostatku tela.

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.