5 PIĆA OD KOJIH SE SALO TOPI KAO LUDO! Smršajte brzo i pazite šta unosite u organizam
Čaj, Foto: Profimedia

probajte

5 PIĆA OD KOJIH SE SALO TOPI KAO LUDO! Smršajte brzo i pazite šta unosite u organizam

Ako ne volite gorak ukus zelenog čaja, tu je crni čaj

Objavljeno: 09:02h

Pića puna kalorija i šećera mogu doprineti stvaranju sala na stomaku. Zato je veoma važno šta pijete, a stručnjaci su istaknuli pet pića koja mogu ubrzati topljenje sala na stomaku

Napici bez kalorija

Napici puna su kalorija mogu povisiti šećer u krvi kao i količinu sala na stomaku. Napici bez kalorija mogu doprineti tome da dnevno unesete manje kalorija, a samim time ćete gubiti i salo na stomaku. Najbolje takvo piće svakako je voda, a studije sugerišu da povećanjem količine vode koju pijete u toku dana, možete ubrzati metabolizam pa vaše telo može efektivnije sagorevati masti.

Zeleni čaj

Zeleni čaj sadrži kofein i katekine, bioaktivne biljne sastave. Ove dve glavne komponente mogu povećati oksidaciju sala, odnosno ubrzati njegovo sagorevanje. Ipak, konzumiranje zelenog čaja neće magično otopiti svo salo sa stomaka, ali može pomoći.

Čaj
Čajfoto: Printscreen/Youtube/ Aroma LeihaoFAMILY

Crni čaj

Ako ne volite gorak ukus zelenog čaja, tu je crni čaj. On je bogat falvonoidima i zdrav je za srce pa može pomoći pri smanjivanju krvnog pritiska. Ti isti flavonoidi igraju veliku ulogu i u redukciji sala na stomaku.

Čaj
Čajfoto: Printscreen/Youtube/O Svemu i Svačemu

Kafa

Napici koji sadrže kofein, poput kafe, pokazalo se kao efektan način za smanjenje apetita kod nekih ljudi. To može smanjiti dnevni unos kalorija i smanjiti salo na stomaku. Deo istraživanja pokazao je da kofein stimuliše termogenezu, proces koji naše telo podstiče da proizvodi više toplote i sagoreva više kalorija.

Kafa
Kafafoto: Printscreen/Youtube/ Secerko's Kitchen

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.