DR NENADIĆ OTKRIVA ŠTA DA URADITE PRE DORUČKA: U suprotnom, desiće vam se LOŠA STVAR
Dr Predrag Nenadić, Foto: Printscreen

paŽnja

DR NENADIĆ OTKRIVA ŠTA DA URADITE PRE DORUČKA: U suprotnom, desiće vam se LOŠA STVAR

Ukoliko želite da smanjite kilažu, pravilo broj jedan je da se ishrana koriguje.

Objavljeno: 16:34h

Jabukovo sirće vam može pomoći mnogo, više nego što možete zamisliti.

Ukoliko želite da smanjite kilažu, pravilo broj jedan je da se ishrana koriguje. Možemo da se lažemo i verujemo u nemoguće, ali dok se kašika ne probuši, nema gubitka kilograma.

"Cela kofa jabukovog sirćeta dnevno, ili bilo kakvi suplementi, ili ne daj Bože bilo kakve sumnjive tablete i pića, neće vam pomoći ako nema ograničenja u ishrani", kaže dr Predrag Nenadić u knjizi "Jabukovo sirće, čuvar vašeg zdravlja".

1 / 3 Foto: Profimedia

Ovaj stručnjak tvrdi da je ključno, ako želimo da smršamo, da prestanemo da lažemo i odmah promenimo ishranu. Čvrsto veruje da se težina može korigovati samo uravnoteženom ishranom i ograničenim porcijama.

Prema rečima dr Nenadića, telo treba usmeriti u pravcu trošenja masnih naslaga, a sve u cilju stvaranja dodatne energije. Pa, jabukovo sirće vam može pomoći mnogo, više nego što možete zamisliti!

"Jabukovo sirće će biti katalizator svih promena u hemiji tela i masnih ćelija koje mogu da dovedu do promena u metabolizmu masti, a vaše telo će se osloboditi nepotrebnog balasta", tvrdi dr Nenadić.

Prednosti jabukovog sirćeta za gubitak težine: Taninska kiselina iz jabukovog sirćeta sprečava taloženje masti, posebno njeno taloženje u jetri i unutrašnjim organima. Kalcijum se ne razlaže u osnovnom medijumu. Da bi se razgradila, sredina treba da bude blago kisela. A takve uslove u ljudskom organizmu, pored ostalih organskih kiselina, stvara jabukovo sirće.

Kalcijum u dodiru sa mastima stvara supstancu koja je veoma slična sapunu, a ljudski organizam je ne apsorbuje u krv, već je odmah izbacuje iz organizma. Ako u telu nema uslova (blage kiselosti) da se kalcijum pravilno asimiluje, mast se nakuplja u ćelijama – telu, neprerađeni ugljeni hidrati se takođe pretvaraju u masne ćelije, sve to u potkožnu masnoću i tako čovek postaje debeo.

Jabukovo sirće ima specifičnu sposobnost otvaranja masnih ćelija i prenosi ovu mast u krv.

Jabukovo sirće podstiče varenje, a samo dio masti se vari, a ostatak se odmah izbacuje iz organizma, još nesvaren. Jabukovo sirće ubrzava sagorevanje kalorija, a samim tim dovodi do bržeg uklanjanja toksina, štetnih naslaga i materija iz naših ćelija.

Doziranje jabukovog sirćeta:

Za one kojima je jabukovo sirće previše kiselo i ne voli stomak, predlažem sledeću kombinaciju:

2 kašike jabukovog sirćeta 1 kašičica meda cijeđeni sok od jabuke (prirodan, bez šećera)

"Ovo će svima odgovarati", kaže dr Nenadić. Pored soka od jabuke preporučuje se i kombinacija jabukovog sirćeta, meda i vode.

Ova kombinacija se može piti ujutru, pre kafe, odmah nakon buđenja.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.