OVO JE SIGURAN ZNAK DA VAM TELO PROPADA OD OTROVA: Zaprepastićete se
Ilustracija, Foto: Profimedia

vaŽno

OVO JE SIGURAN ZNAK DA VAM TELO PROPADA OD OTROVA: Zaprepastićete se

Još je Hipokrat govorio da "sve bolesti započinju u crevima", što danas podržavaju brojni lekari i nutricionisti

Objavljeno:

Stručnjaci su izračunali da prosečan čovek do svoje 70. godine pojede čak 100 tona različite hrane i popije oko 40.000 litara tečnosti, od čega barem petinu čine namirnice koje naš organizam ne može da svari, niti da iskoristi kao energiju, već predstavlja otpad koji se nakuplja u organizmu.

Sve to treba povezati s činjenicom da mnogi piju premalo vode, koja je važna za probavu, razmenu materija i izbacivanje toksina iz organizma, kao i s navikom da se hranimo neredovno, odnosno preskačemo obroke, što može biti razlog za usporavanje metabolizma.

Stoga ne čudi procena da se tokom svih tih godina u crevima akumulira oko 15 kilograma toksičnog otpada, koji treba izbaciti iz organizma, kako ne bi podstakao razvoj bolesti.

Još je Hipokrat govorio da "sve bolesti započinju u crevima", što danas podržavaju brojni lekari i nutricionisti.

Ovo su najčešći znakovi da vam je telo puno toksina:

1. Akne i loš ten

Ishrana u kojoj prevladavaju prerađene namirnice, kao što su salame, umaci, gotovi obroci i slično, kao i namirnice s dodatim šećerom, mogu da izazovu upalne procese na koži koji se često očitavaju kao umorna koža puna nečistoća i akni. Uz promenu ishrane pripazite i na negu lica: Vodite računa da je jastučnica na kojoj spavate čista i pronađite neko sredstvo za čišćenje kože sa odgovarajućim pH.

2. Hronični umor i neraspoloženje

Hronični umor i nedostatak koncentracije su siguran znak da je vaš organizam preopterećen toksinima. Ako se ujutro teško budite, ili ste tokom dana toliko pospani da vam se čini da vam glava pada, iako ste noću odspavali dovoljno dugo, to je tipičan znak da u organizmu preovladava kiselost i da vam je potreban detoks. Ako ovo stanje zanemarite, može dovesti do ozbiljnih poremećaja u organizmu.

3. Česte glavobolje

1 / 12 Foto: Profimedia

Ako ste jedno veče "zaglavili" s društvom, prejeli se i popili više alkohola, gotovo je sigurno da ćete se ujutro probuditi s glavoboljom. Glavobolja je jedan od znakova da je vaše telo opterećeno toksinima, pogotovo ako se one ponavljaju često i traju duže vreme. To najčešće nisu teške glavobolje, nego neprijatna, tupa bol, slična glavobolji koja se javi kad je visoka vlaga u vazduhu i najčešće ne prolazi dok se ne odmorimo i odmaknemo od teške hrane ili pića.

4. Hronični bol

Hroničan bol koja traje dugo i boli "podmuklo", obično se javlja kao simptom upale koja je nastala kao reakcija na nakupljanje toksina u određenom delu tela. To može biti bol u vratu, leđima ili zglobovima, bol zbog upale u mokraćnim put

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.