TRAVAR MOMČILO: Ako ste preležali UPALU PLUĆA, ova BILJKA je odlična za vas
Momčilo Antonijević, Foto: Printscreen/Youtube

TRAVAR OTKRIVA

TRAVAR MOMČILO: Ako ste preležali UPALU PLUĆA, ova BILJKA je odlična za vas

Travar Momčilo otkrio je za RTS koja biljka najbolje leči upalu pluća

Objavljeno: 13:45h

Različite biljke mogu da pomognu kod najrazličitijih zdravstvenih problema, ali naravno, treba znati koja se od njih koristi za šta i kako.

Najpoznatiji srpski travar Momčilo Antonijević za RTS je objasnio sve o biljci koja se zove piskavica ili grčko seme, a koja je sjajna za one koji su preležali upalu pluća.

- Malo poznata, ali izuzetno korisna biljka. Predstavlja odličnu hranu ili suplement za sportiste, ali i sve druge jer sadrži velike količine fosfora, kalcijuma, gvožđa, sadrži etarsko ulje koje mu daje specifičan miris. Ovo je jedan od ključnih sastojaka karija, jako se puno koristi u kuhinji, kao začin, posebno u Indiji. Sadrži dva alkaloida, ima jako kompleksan hemijski sastav, ali bezbedna je, mogu da je koriste čak i sasvim mala deca. Pomaže da se proteini u našoj ishrani bolje iskoriste, povećava broj crvenih krvnih zrnaca, jako dobro reguliše nivo šećera u krvi i preporučuje se ljudima koji imaju problem sa insulinskom rezistencijom. Dakle, svi oni koji pate od anemije, malokrvnosti, rekli smo da je piskavica za njih - rekao je Momčilo.

Travar je istakao i da je ova biljka vrlo korisna za ljude koji se oporavljaju od nekih teških bolesti, za sve koji su preležali upalu pluća, kojih sada ima mnogo, a piskavica može da im pomogne u procesu oporavka. Zatim je otkrio i recept za pripremu čaja.

- Jednu supenu kašiku ovog semena prelijem uveče šoljom vode, onda ga ujutru pustim da ključa dva-tri minuta, procedim, čaj popijem, a seme pojedem jer ono omekša i bude kao aromatična kuvana pšenica, uslovno rečeno - dodao je on.

Antonijević je dodao i da piskavica nije preterano egzotična biljka, te da može da se nađe u prodavnicama zdrave hrane.

Vitamini i minerali biljke piskavice

1 / 3 Foto: Profimedia

Piskavica sadrži veliki broj vitamina i minerala koji su blagotvorni prvenstveno za zdravlje žena. Upravo zato je širom sveta poznata izreka proroka Muhameda o ovoj biljci: " Da znate vrednost ove biljke, plaćali bi njenu težinu u zlatu." Poznati britanski naučnik, Clipper, izjavio je jednom prilikom kada bi stavili na vagu, ne jednoj strani da su lekovi, a na drugoj piskavica, prevagnula bi strana na kojoj je ova fenomenalna biljka. Seme piskavice bogato je esencijalnim mineralima poput gvožđa, selena, cinka, magnezijuma i drugim. Obiluje vitaminom B1 koje se još naziva i tiamin, a održava tonus kože, dok kosu i nokte čini zdravim. Vitamin K koji je saveznik u borbi protiv zgrušavanja krvi i sprečava stvaranje podočnjaka, vena i izjednačava strije nalazi se takođe u semenu piskavice.

Prednosti piskavice u mršavljenju

Ako se borite protiv viška kilograma i želite da smršate, onda je vreme da probate barem jedan od pregršt načina na koji ova biljka utiče u procesu mršavljenja. Možete zagrejati šaku semena piskavice, zdrobiti u mikseru do praha i sipati u čašu tople vode. Ovaj napitak treba da pijete svako jutro na prazan stomak. Ispijanje ovog napitka svako jutro smanjuje glad i rezultira značajnom smanjenju telesne težine, i to u roku od nedelju dana. Još jedan način da koristite seme ove biljke u mršavljenju je da, svako veče potopite šaku semena u toplu vodu. Ujutru procedite i žvaćete seme, takođe pre jela.

Piskavica i čudotvoran čaj u povećanju grudi

Seme i izdanci piskavice poznati su u narodu kao provereno sredstvo za povećanje grudi i to zahvaljujući fitoestrogenu. Ovaj hormon ima višestruku ulogu u organizmu, a između ostalog utiče na rast grudi.

Priprema čaja od piskavice za povećanje grudi:

U pola litre vode sipati šolju izdanka piskavice, dodati bosiljak, kim, mirođiju i sladić. Kada provri, ostaviti da se ohladi i dodati med i sok od limuna po ukusu. Piti najviše dve šolje dnevno.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.