NARAVITE DOMAĆI MASLAC: Da, moguće je i TOLIKO JE JEDNOSTAVNO!
Maslac, Foto: Youtube printscreen / OnePotChefShow

domaće

NARAVITE DOMAĆI MASLAC: Da, moguće je i TOLIKO JE JEDNOSTAVNO!

Već smo se do sada toliko puta uverili da kupljeni proizvod i onaj domaći spremljen kod kuće, ne mogu da se porede.

Objavljeno:

Domaći maslac toliko je jednostavan za pravljenje, da ćete odmah spremati duplu meru.

Već smo se do sada toliko puta uverili da kupljeni proizvod i onaj domaći spremljen kod kuće, ne mogu da se porede. Koji god proizvod da je u pitanju, uvek je bolje da ga sami napravite, jer ćete u tom slučaju znati šta ste zapravo pojeli, bez aditiva, pesticida i raznih drugih otrova.

Sastojci:

2 l neutralne pavlake od 30 % masti

soli po ukusu

Priprema:

Pavlaku ulijte u neku dublju činiju, i mutite mikserom na laganoj brzini da vam ne prska. U početku ćete dobiti šlag kao što je za torte, ali neka vas to ne zbuni, samo nastavite da mutite uz malo povećanu brzinu, dok ne počne još više da se zgušnjava i da se masnoća odvaja u grudvicama. U toku mućenja ako želite da bude slan dodajte so. Ispod tog zgrudvanog sloja će vam ostati tečnost i to je upravo ono što treba da se postigne. Kada se maslac zgusnuo, odvojte ga od tečnosti kašikom ili rukama, kako vam je zgodnije i ocedite od viška vode. Spustite ga na par sekundi u hladnu vodu, potom ponovo malo ocedite, oblikujte po želji i umotajte u providnu foliju. Ostavite u frižideru da se stegne nekih sat vremena i spreman je za upotrebu.

(Espreso/StvarUkusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.