REŠAVA GLAVOBOLJU KAO DA JE NIJE NI BILO: Ovaj način je BOLJI OD SVAKE TABLETE!
Glavobolja, Foto: Profimedia

paŽnja

REŠAVA GLAVOBOLJU KAO DA JE NIJE NI BILO: Ovaj način je BOLJI OD SVAKE TABLETE!

Probajte ova dva prirodna balzama!

Objavljeno: 16:40h

Pomoć kod glavobolje u obliku prirodnog balzama, koji ćete utrljati u područje čela, slepoočnica i vrata, daleko je bolja i sigurnija opcija od tableta

Probajte ova dva prirodna balzama!

Kakao balzam

Sastojci: 30 g kakao maslaca, 1 kašika kokosovog ulja, 2 kapi ulja čajevca, 8 kapi ulja nane, 6 kapi ulja eukaliptusa, 3 kapi ulja tamjana

Priprema: Otopite kakao maslac i kokosovo ulje. Ostavite da se malo ohladi. Potom dodajte i eterična ulja te dobro izmešajte. Napunite balzamom male posudice s poklopcem. Prebacite u frižider na sat vremena.

Primena: Uzmite manju količinu balzama pa utrljajte u slepoočnice, područje čela, iza ušiju i u zadnju stranu vrata.

Umirujući balzam

Sastojci: 15 g pčelinjeg voska, 4 kašike devičanskog maslinovog ulja, 2 kašike ricinusovog ulja, 1 kašika magnezijevog ulja, 20 kapi ulja nane, 10 kapi ulja lavande, 10 kapi ulja citrusa

Priprema: Na laganoj vatri otopite pčelinji vosak zajedno s maslinovim uljem. Potom sklonite sa vatre pa dodajte magnezijumovo i ricinusovo ulje, a zatim i eterična ulja. Dobro izmešajte viljuškom, pa balzamom napunite teglicu sa poklopcem. Stavite u frižider na sat vremena.

Primena: Stavite malo balzama na vrhove prstiju pa namažite na područje čela, slepoočnica, vrata ili ramena.

Evo još jedan način da se rešite nesnosne glavobolje.

S prvim najčešćim simptomima, kad osetite malaksalost i glavobolju trebalo bi da uzmete najpre prirodna sredstva. Ovi jednostavni narodni recepti sigurno će vam pomoći da zaustavite i sprečite napredovanje bolesti.

U 1,5 litara prokuvane i ohlađene do sobne temperature vode dodajte supenu kašiku krupne morske soli, sok od jednog limuna i gram askorbinske kiseline. Askorbinsku kiselinu sadrži šumeća tableta ili vitamin C u prahu.

Iscedite pola limuna u čašu mlake vode.

1 / 10 Foto: Printscreen/Tiktok

Ovu mlaku limunadu bez šećera možete konzumirati svakog jutra kako biste očistili telo od toksina, a dobro deluje i na glavobolju.

Ugrejte 100 ml crnog vina, dodajte četvrtinu kašičice mlevenog bibera i kašiku meda.Promešajte i popijte toplo pred spavanje.

Čaj od đumbira i nane

Koren oljuštenog đumbira prokuvajte u vodi, procedite i popijte sa kašičicom meda.Đumbir je poznat po protivupalnom dejstvu.Slično deluje i čaj od nane, koji ujedno opušta mišice i nerve.

Važno: Spavajte dovoljno

Osobe koje spavaju manje od sedam sati tokom noći imaju tri puta viši rizik da podlegnu nekom virusu od onih koje spavaju osam i više sati.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.