SMANJUJE HOLESTEROL I JAČA ORGANIZAM: Sada ćete je spremati u SVAKOJ KOMBINACIJI
Pečurke, Foto: Printscreen/Youtube/ Moj Recept

korisne

SMANJUJE HOLESTEROL I JAČA ORGANIZAM: Sada ćete je spremati u SVAKOJ KOMBINACIJI

Ova jedinjenja imaju antivirusna i antibakterijska svojstva i pomažu organizmu da se odbrani od raznih infekcija i drugih organskih poremećaja

Objavljeno:

Pečurke uglavnom rastu na prostorima Dalekog istoka, ali ih ima i kod nas. Dve najpopularnije vrste su bukovača i šampinjoni, koje sadrže antikancerogenu supstancu kalvacin. Ovi šumski plodovi jačaju imunitet i bore se protiv autoimunih bolesti

Šta sadrže?

Pečurke sadrže sve esencijalne aminokiseline, a bogate su i vitaminima, pre svega, grupe A, B, C, K, beta karotenom i ergosterolom.Bogate su i biljnim mastima, belančevinama, mineralima - fosforom, natrijumom i kalijumom, magnezijumom, u manjim količinama gvožđem i kalcijumom.Lekovite pečurke prebogate hranljivim sastojcima idealne su za dijetu, jer sadrže čak 95 odsto vode, pa su izrazito niskokalorične.

Njihova najpoznatija i najistraživanija supstanca je lentinan, koji potiče iz šitake (Lentinus edodes), pečurke koju Japanci nazivaju "eliksir života". Lentinan sadrži složene šećere, polisaharide, koji pomažu odbrambenim ćelijama organizma da prepoznaju ćelije raka i unište ih.Osim toga, ova jedinjenja imaju antivirusna i antibakterijska svojstva i pomažu organizmu da se odbrani od raznih infekcija i drugih organskih poremećaja.

Uz vitamin C

Upravo zbog toga od lekovitih pečuraka proizvode se brojni preparati za borbu protiv zloćudnih bolesti.One su izuzetan saveznik u borbi protiv bolesti srca, moždanog udara i visokog krvnog pritiska.Pored toga, značajno smanjuju nivo holesterola u krvi. Istraživanja su potvrdila delotvornost pojedinih vrsta pečuraka i u borbi protiv gripa i prehlade. Lekovite pečurke regulišu i odbrambeni sistem i pomažu kod autoimunih oboljenja.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ Moj Recept

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.