OVU BILJKU VAM PRODAJU KAO IZUZETNO ZDRAVU: Uopšte nije LEKOVITA kao što mislite, OVO SIGURNO NISTE ZNALI!
Godži bobice, Foto: Printscreen/Youtube/ Dragan Zika PROMAJA Stojanovic

DA LI STE ZNALI?

OVU BILJKU VAM PRODAJU KAO IZUZETNO ZDRAVU: Uopšte nije LEKOVITA kao što mislite, OVO SIGURNO NISTE ZNALI!

Na internetu možete da pronađete mnogo tekstova o njihovoj lekovitosti

Objavljeno:

Godži bobice poslednjih godina se reklamiraju kao izvor zdravlja i večne mladosti

Na internetu možete da pronađete mnogo tekstova o njihovoj lekovitosti. Plasiraju ih kao bobice koje leče dijabetes, visok pritisak, čak vam pomažu i da smršate. Takođe se tvrdi da su prepune antioksidanata.

Marketinški trik

Možda i ne bi bilo toliko strašno, da se ova biljka ne prodaje i po ceni od 2000 dinara po kilogramu, a što je cena viša, to više i raste njihova delotvornost u očima kupaca.

Postoje tvrdnje da mogu da budu i otrovne

Starije biljke daju bobice koje sadrže veće količine atropina-alkaloida koji može da bude toksičan. Što se tiče priče da sadrži najviše antioksidanasa, ona nije potrepljena naučnim studijama.

Postoje i oni koji tvrde da se u bobicama nalazi najviše vitamina C, ali zapravo vitamina C ima sasvim dovoljno u našem voću i povrću. Primera radi, paprika koja na našem podneblju niče kao blesava, izuzetno je bogata ovim vitaminom.

Da li onda da konzumiram godži bobice?

Ako ste ljubitelj ovih bobica, možete ih slobodno, umereno konzumirati. Suprotno, ako ih konzumirate samo zato što mislite da su izuzetno zdrave, a ukus vam se ne dopada, bolje da zaboravite na njih. Konzumiranje ovih bobica ne nosi više zdravstvenih benefita od konzumiranja borovnica, jagoda i trešanja.

(Espreso/Najzena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.