REŠITE SE BOLOVA U VRATU ZA SVEGA 30 SEKUNDI: Osetićete olakšanje uz ove vežbe!
Ilustracija, Foto: Profimedia

problemi sa kičmom

REŠITE SE BOLOVA U VRATU ZA SVEGA 30 SEKUNDI: Osetićete olakšanje uz ove vežbe!

Ova vežba je smišljena za opuštanje dubokih zgrčenih mišića i pruža trenutno olakšanje, a možete je raditi kad god osetite potrebu

Objavljeno:

Ako tokom radne nedelje uglavnom sedite i ne obraćate pažnju na to u kakvom položaju vam je kičma, neka vas ne čudi što vas vrat često boli.

To je posebno izraženo kod onih koji rade za kompjuterom jer im je glava uglavnom nagnuta unapred, zbog čega prednji mišići vrata slabe, a zadnji se grče i vremenom skraćuju. Kiropraktičari su smislili niz jednostavnih vežbi kojima sami sebi možemo pomoći kad nas vrat zaboli ili se ukoči.

Ova vežba je smišljena za opuštanje dubokih zgrčenih mišića i pruža trenutno olakšanje, a možete je raditi kad god osetite potrebu. Za 30 sekundi trebalo bi da osetiti rezultate, vrat će biti pokretljiv, a mišići opušteni i slobodni.

1. Desnu ruku stavite na levu stranu ključne kosti i istežite levu stranu vrata pet sekundi, naginjući vrat na desnu stranu. Opustite se. Levu ruku stavite na desnu stranu ključne kosti i istežite desnu stranu vrata pet sekundi, naginjući vrat na levu stranu. Opustite se.

2. Isprepletite prste iza vrata i deset sekundi gurajte glavu unazad, ne podižući i ne spuštajući bradu. Dok to radite imaćete osećaj zatezanja u vratnom delu, kao i napetost mišića sa prednje strane vrata. Opustite se.

3. Stavite ruke na vrat, odmah ispod baze lobanje i polako prstima gurajte na gore, a glavom unazad s lagano podignutom bradom. Ostanite u tom položaju deset sekundi pa se opustite.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.