OVAJ RAD POPRAVLJA LOŠ HOLESTEROL!
Ilustracija, Foto: AP

vaŽno

OVAJ RAD POPRAVLJA LOŠ HOLESTEROL!

Ishrana koja je zdrava za srce i bogata voćem, povrćem, integralnim žitaricama, pasuljem i ribom takođe može da pomogne u održavanju normalnog nivoa holesterola

Objavljeno: 15:00h

Holesterol je voskasta supstanca koja je po strukturi slična masti. On je sastavni deo organizma i potreban je za normalno funkcionisanje svake ćelije.

Međutim, ukoliko osoba ne vodi računa o svom zdravlju, veoma brzo i podmuklo može da usledi stanje kog često nismo ni svesni. Holesterol je veliki neprijatelj zdravlja, pa često ostaje visok čak i onda kada osoba vodi računa o ishrani, bavi se sportom i pridržava se terapije, piše eKlinika.

Sigurni smo da se pitate koji je razlog tome. Postoje neki iznenađujući faktori koji potkopavaju napore da se snizi nivo holesterola.

Holesterol
foto: Printscreen

Prvi koraci za smanjenje holesterola

Vežbanje: Prema naučnim studijama, redovno vežbanje od 30 minuta, četiri do šest puta nedeljno može da podigne nivo LDL holesterola, a da smanji nivo HDL i triglicerida.

Način ishrane: Ishrana koja je zdrava za srce i bogata voćem, povrćem, integralnim žitaricama, pasuljem i ribom takođe može da pomogne u održavanju normalnog nivoa holesterola.

Izbegavanje duvanskog dima: Pušenje snižava HDL holesterol prema izveštaju.

Održavanje telesne težine: Za ljude koji imaju prekomernu težinu ili su gojazni, gubitak od 5 do 10 procenata telesne težine može da poboljša nivo holesterola.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.