PEKARE SU PREVAZIĐENE, OVAJ RECEPT ĆE VAM SVI TRAŽITI: Domaći hleb mek KAO DUŠA (RECEPT) (VIDEO)
Hleb, Foto: Profimedia

vazdušast i mekan

PEKARE SU PREVAZIĐENE, OVAJ RECEPT ĆE VAM SVI TRAŽITI: Domaći hleb mek KAO DUŠA (RECEPT) (VIDEO)

Objavljeno:

Profesionalni pekari mogu da naprave najdivnije testo, ali sada ako pratite ovaj recept dobićete najmeški hleb ikada. Svi će hvaliti vaše kulinarske sposobnosti. Uložite samo malo truda i obradovaćete porodicu sa hlebom koji se topi u ustima.

1 / 3 Foto: Printscreen/Yotubube/Moja mala kuhinja

Sastojci:

115 g zaslađenog kondenzovanog mleka

180 ml mleka

2 kašičice kvasca

355 g brašna

30 g slanog putera

1/2 kašičice soli

Priprema:

Pomešajte kondezovano mleko i mleko i dodajte kvasac. Dobro promešajte, pa dodajte brašno i prvo špatuolom promešajte, pa umesite testo. Kada dobijete polu glatko testo dodajte puter i so, pa mesite dok ne postane skroz glatko. Pokrijte i ostavite 3 minuta, pa mesite još 5 minuta. Ponovo pokrijte i ostavite sat vremena. Kratko premesite i podelite na 9 delova. Oblikujte loptice, pa pokrijte i ostavite 10 minuta. Rastanjite testo da izbacite vazduh, a zatim napravite valjak, opet rastanjite i napravite trougao, pa urolajte da dobijete oblik kiflice. Ređajte u pleh koji ste premazali puterom. Pokrijte i ostavite još sat vremena. Premažite mlekom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 25 minuta. Pomešajte 1 kašiku maslaca i 1 kašičicu meda, pa premažite hleb dok je još vruć.

Napomene:

Ako kondezovano mleko nije zaslađeno dodajte 25 g šećera. Kako bi vam hleb uspeo pridržavajte se tačnih mera. Ako se testo malo zalepi, nije potrebno dodavati brašno, samo namažite malo maslaca na obe ruke.

(Espreso/StvarUkusa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.