POSNA TORTA SA BANANAMA: Idealan dezert za vreme POSTA, teško ćete mu odoleti! (RECEPT)
Banane, Foto: Profimedia

posna torta

POSNA TORTA SA BANANAMA: Idealan dezert za vreme POSTA, teško ćete mu odoleti! (RECEPT)

Vreme je posta, pa da bi pomirili sve ukuse ukućana i onih koji poste, ali i onih koji to ne čine potrebna je prava umetnost u kuvanju.

Objavljeno:

Ova jednostavna i brza torta koja se ne peče pravi je izbor za praznike.

Vreme je posta, pa da bi pomirili sve ukuse ukućana i onih koji poste, ali i onih koji to ne čine potrebna je prava umetnost u kuvanju. Međutim, nije uvek sve tako komplikovano, naročito kada je reč o receptima za slatkiše. Neki od njih su jednako ukusni i prihvatljivi i u posnoj varijanti, a baš jedan takav se nalazi pred vama.

Torta sa bananama je uvek rado viđena na svakoj trpezi, a posebno joj se raduju oni najmlađi. Ono što ovaj slatkiš čini posebno primamljivim je što se ne peče i sprema se za tili čas.

Sastojci:

300 gr mlevenog posnog keksa

1 l gaziranig soka od pomorandže

3 kesice pudinga od vanile

100 gr posne čokolade

1 1/2 posni margarin

3 kesice posnog šlaga

5 kašika šećera

5 većih banana

sok od jedne pomorandže

250 ml kisele vode

3 kašike šećera u prahu

Priprema:

Keks stavite u dublju posudu, pa mu dodajte sok od jedne ceđene pomorandže i pola rastopljenog margarina. Od mase uzmite jednu trećinu, pa u nju dodajte rastopljenu posnu čokoladu. U okrugli kalup kome se skidaju stranice stavite prvo masu samo sa keksom i rastanjite, a preko nje nanesite masu sa čokoladom i ostavite da se stegne.

Gazirani sok stavite u dublju šerpu neka provri, pa u to dodajte šećer i rastvoren puding. Smanjite temperaturu i skuvajte puding stalno mešajući da se ne naprave grudvice. Kada je gotovo, ostavite da se ohladi.

(Espreso/Najžena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.