TEČNI DORUČAK SLAVNIH GLUMICA! Omiljena holivudska nutricionistkinja otkriva u čemu je CAKA (FOTO)
Kimberli Šnajder, Foto: Profimedia

ZDRAVO!

TEČNI DORUČAK SLAVNIH GLUMICA! Omiljena holivudska nutricionistkinja otkriva u čemu je CAKA (FOTO)

Nedavno je objavila knjigu u kojoj detaljno objašnjava 85 recepata za lepotu

Objavljeno: 15:40h

Omiljena holivudska nutricionistkinja Kimberli Šnajder otkrila je kako njeni klijenti s A-liste postižu vitku liniju, sjajnu kožu i bujnu kosu biranjem sledećih namirnica.

Kimberli Šnajder savetovala je mnoge poznate glumce od Dru Barimor do Dite von Tiz. Nedavno je objavila knjigu u kojoj detaljno objašnjava 85 recepata za lepotu. Saveti uključuju jedenje banana za uklanjanje vrećica ispod očiju te ispijanje kokosove vode protiv mamurluka. Svi njeni recepti su bez glutena i mlečnih proizvoda, od lako dostupnih namirnica.

1 / 3 Foto: Profimedia

Objašnjava važnost sastojaka koji čiste creva i time čine ljude lepšim, a njena glavna mantra je "lepota ide iznutra prema spolja“.

"Mnogi klijenti vide promene na koži i energiji već za 3 dana, kilaža lako odlazi i ono važnije – ne vraća se," kaže Kimberli.

Ona je protivnik brojanja kalorija.

Njen program je stil života, a za one koji se boje tako velikih odricanja savetuje barem izbacivanje pića s veštačkim zaslađivačima jer uzrokuju suvu kožu i akne.

"Imaju 0 kalorija, ali ono što sam vidjela da rade ženama i devojkama… prepuna su kiselih hemikalija i totalno izbacuju telo iz ravnoteže. Jednostavno je previše problema vezanih uz gazirana pića.“

Preporučuje sledeće namirnice:

Ananas – on podstiče stvaranje kolagena koji je esencijalan za mladolik izgled.

Sok od ananasa, Ananas
foto: Profimedia

Semenke lana kao inekciju esencijalnih masnih kiseline te avokado koji je bogat vitamina C,E i K. Za sve koji imaju vrećice ispod očiju preporučuje da pojedu jednu bananu na dan. Bogate su kalijumom koji reguliše nivo tečnosti ispod očiju.

JOgurt
foto: Printcsreen

Za lepšu kosu preporučuje jela sa šargarepom i bučinim semenkama. Šargarepa je bogata beta karotenom koji je bitan za sjajnu, hidratizovanu kosu, te zdravo teme što je esencijalno za rast kose. Bučine semenke dobar su izvor cinka, sumpora i vitamina – tri važna sastojka za kosu te B vitamina bitnih za bujnost kose.

Za krhke nokte preporučuje proso koji je bogat biotinom, te spanać i kelj jer su bogati kalcijumom. Svi detalji mogu se naći u njenoj knjizi – The Beauty Detox Foods, a sama Dru Barimor je izjavila da obožava i poštuje taj program.

Recept za najbolji početak dana: Zeleni smuti za lepotu

Prva stvar koju Kimberli savetuje svojim klijentima je da počnu da piju ovaj smuti, za koji kaže: „To je ukusno piće, koja nam daje ne samo motivaciju za gubitak kilograma, nego i pomlađuje kožu, usporava starenje i povećava energiju. Potpuno je jednostavno i pomoglo je mojim mnogim klijentima, od holivudskih zvijezda do zaposlenih majki. Često radim kao nutricionist na filmskim setovima i kada ih upoznam s ovim smutijem iduće što vidim je da ga svi glumci, direktori i producenti piju svaki dan jer obožavaju njegovo delovanje!”

Zeleni smuti, Smuti
foto: Profimedia

Isprobajte i vi ovaj omiljeni doručak Čening Tejtuma, Keri Vašington, Krisa Hemsforta, Džejmsa Rufa, Amande Sajnfild, Džoša Duhamela, Ris Viterspun i mnogih drugih.

Sastojci: 1,5 šoljica vode; 1 glavica zelene salate; 3-4 štapa celera; šaka spanaća; 1 jabuka; 1 kruška; 1 banana; Sok pola limuna.

Pokušajte naći voće i povrće iz organskog uzgoja. Dobro operite sve sastojke, naseckajte i izmiksajte u blenderu. Vrlo je ukusno!

Ovaj super napitak je pogodan kao doručak za sve koji žive užurbano, a žele dobiti moćnu jutarnju inekciju zdravlja, lepote i energije te stesati liniju. Sama Kimberli uvek počinje dan s ovim napitkom i tokom jutra popije ga čak oko 1 litru. Probajte i vi!

(Espreso / Atma.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.