ZAŠTO JE VAŽNO DA UNOSITE AVOKADO U SVOJ ORGANIZAM? Niste bili NI SVESNI da ima mnogo ZDRAVSTVENIH PREDNOSTI!
Avokado, Foto: Profimedia

KONZUMACIJA

ZAŠTO JE VAŽNO DA UNOSITE AVOKADO U SVOJ ORGANIZAM? Niste bili NI SVESNI da ima mnogo ZDRAVSTVENIH PREDNOSTI!

- Primetili smo da je veća konzumacija avokada bila povezana i sa značajno manjom konzumacijom 'brze' hrane - dodaje Probst

Objavljeno:

Jasmin Probst, profesorka na Fakultetu Wollongong u Australiji, želela je da istraži delovanja avokada na različite zdravstvene metrike. Ona i tim istraživača analizirali su postojeća istraživanja u nacionalnoj anketi o prehrani i telesnoj aktivnosti od 2011. do 2012. godine.

Proučili su informacije o konzumaciji avokada u australijskoj populaciji, kao i potrošnji drugih hranljivih stvari. Na temelju analize, zaključili su da je avokado snažno povezan s nizom pozitivnih zdravstvenih pokazatelja. Kao prvo, povećani unos avokada bio je u korelaciji s nižom telesnom težinom i manjom širinom struka.

- Primetili smo da je veća konzumacija avokada bila povezana i sa značajno manjom konzumacijom 'brze' hrane - dodaje Probst.

Ovi rezultati potvrđuju ono što se već zna o avokadu, a to je da je super izvor zdravih masti, siromašan ugljenohidratima i bogat vlaknima i da je odlična opcija da ostanete siti. Avokado je takođe prepun vitaminima i mineralima, a autori studije napominju da čak deluje i kao pojačivač 'hranljivih stvari' kada se jede s drugom hranom, jer su mnogi hranjivi sastojci topljivi u mastima, piše mbg.

(Espreso / 24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.