Uz pomoć ovih 9 trikova rešite se glavobolje, bubuljica i opekotina bez lekova! (FOTO)

LAKŠE JE BEZ BOLA

Uz pomoć ovih 9 trikova rešite se glavobolje, bubuljica i opekotina bez lekova! (FOTO)

Kada vas sledeći put nešto zaboli ne posežite za lekovima, već se rešite bolova prirodnim sredstvima koje već imate u kuhinji
Objavljeno: 12:15h

Svaki bol je teško podneti pogotovo ako ste jako osetljivi na njega, a od previše lekova možete dobiti dodatne bolove u želudcu ili stomaku. U kuhinji već imate namirnice kojima se možete rešiti bolova potpuno prirodno i efikasno. 1.Glavobolja Umesto uzimanja tableta, pokušajte da pritisnete tkivo između palca i kažiprsta ili malu izbočinu koja se nalazi između vrata i donjeg dela glave. Takođe, izbegavajte svetlost dok bol traje i stavite na glavu hladan oblog.

2. Čirevi i bubuljice Brže će nestati ako na njih stavite zagrejanu krišku paradajza ili sirovog luka. Pomaže i topli pire od belog luka kao i spoljašnji listovi kupusa. Rezano povrće možete staviti direktno na čir ili bubuljicu. Pomaže i topla vrećica crnog čaja koja se stavlja nekoliko puta dnevno i drži po 15 minuta. Kako da najbrže očistite beli luk, a da vam ne ostane miris na rukama? (VIDEO)
3. Zubobolja Ulje klinčića pruži će olakšanje, posebno ako se bol javlja kod promene temperature u ustima, ako jedete nešto hladno ili toplo. Stavite nekoliko kapi na zub, pukotinu u njemu ili rupu od karijesa. Pomoći će smanjenju bola do odolaska zubaru.
4. Bol u uhu Urerni dobro zagrejte tanjir koji neće pući od vrućine, obmotajte ga peškirom i legnite sa bolnim uhom na to. Pazite da ne bude vruće, već ugodno i toplo. Ako vam uđe buba u uho isperite ga alkoholom pa toplom vodom. Ne čačkajte po uhu ni prstima, ni raznim predmetima.
5. Herpes Stavite oblog od punomasnog mleka, to će vam ublažiti bol i pomoći bržem ozdravljenju. Pre stavljanja takve obloge ostavite, mleko na sobnoj temperaturi 10 do 15 minuta. Nakon uklanjanja obloga, kožu isperite vodom. U slučaju krajnje nužde pomoći će i nanošenje parfema sa visokim procentom alkohola u sebi, jer će se herpes isušiti.
6. Trenjem oštećena koža Najidealnije je da imate puder za bebe i njime premažete kožu koja se oštećuje od trenja. Ako nemate puder pomoći će i kukuruzno brašno. Raspite ga po posudi za pečenje i zagrevajte u rerni na 150 stepeni desetak minuta da bude sasvim suvo.
7. Pokvaren želudac Najjeftiniji i najdostupniji lek je onaj od sode bikarbone i vode. U čašu vode stavite kašičicu sode, promešajte i popijte. To će neuztralizovati želudačnu kiselinu i ublažiti bol u trbuhu uzrokovanestvaranjem gasova.
8. Ubod pčele I u ovom slučaju pomaže soda bikarbona u koju stavite malo vode tako da dobijete gustu smesu. To stavite direktno na mesto uboda pčele i držite 15 do 20 minuta. Ne vadite žaoku jer će vam tako u kožu ući više otrova.
9. Opekotine Kod manjih opekotinana pomažu oblozi od punomasnog mleka ili potapanje opečenog mesta u mleko, na oko 15 minuta. Kožu kasnije isperite hladnom vodom da se ostaci mleka ne usmrde. Takođe, opekotinu nije dobro stavljati pod ledenu vodu već umereno hladnu. Hladna voda tad deluje kao sredstvo protiv bolova.
(Espreso.co.rs / Izvor: 24sata.hr)

Herpes


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.