POMEŠAJTE OVU BILJKU SA MALO RAKIJE: Nećete verovati koliko je MOĆNA (FOTO)
Foto: Printscreen/Youtube/Lekovite biljke

POKUŠAJTE

POMEŠAJTE OVU BILJKU SA MALO RAKIJE: Nećete verovati koliko je MOĆNA (FOTO)

Pomaže kod svake, pa i najteže bolesti

Objavljeno: 16:53h

Pomoći će vam kod svakog problema, od naborane i ostarele kože do slomljenih kostiju. Od davnina do danas mnogi ljudi su svedočili o lekovitosti ove biljke.

"Dva zdrava prsta bi srasla da se vežu za vene korena gaveza", kaže stara izreka, aludirajući na to da je lekovita moć gaveza neograničena i da pomaže kod svake, pa i najteže bolesti".

Latinski naziv gavez je Simphitum officinale, a u narodu je poznat i kao crni gavez, kilnjak, konjski rep, veliki gavez, koren za slomljenu nogu, gabež, rep, svatovi, vela konsolida, volovski jezik. Ova biljka ima veoma dugu i raznoliku istoriju upotrebe.

Zbog svojih lekovitih svojstava, narod je verovao da potiče iz Rajskog vrta.

Čuveni doktor Paracelzus je rekao: "Zašto dodajete sirće u koren gaveza ili bilo koji drugi poguban dodatak, kada ga je Bog stvorio da sam leči čak i polomljene kosti?"

Stručnjaci iz oblasti alternativne medicine kažu da ovaj koren pomaže u svemu.

Gavez
foto: Printscreen/Youtube/Lekovite biljke

Kod preloma (čak i gnojnih) kostiju, kod izraslina na kostima, rukama i nogama, kod proširenih vena, otvorenih vena, bolova u vratu, bolova usled amputacije udova, pa čak i kod istanjenog koštanog tkiva, bola u rukama i nogama posle preloma i uklanjanje gipsa, bolova u donjem delu kičme i oštećenja pršljenova, bolova u ramenima, laktovima i kolenima, tegoba usled osteoporoze, raznih bradavica i drugih izraslina, trnaca u nogama od tabana do kukova, hemoroidi, reumatsko zadebljanje mišića, otvrdnuće gihta, ukočenost gihta i poremećaji cirkulacije.

Sve vrste povreda, uboda, modrica, rana, kao i zgrušavanje krvi, leče se tinkturom od korena gaveza.

Gavez sadrži hormon auksin koji lako stvara novo tkivo, pa rana brzo zarasta, a alantoin, kao glavni aktivni sastojak korena, podstiče granulaciju i regeneraciju tkiva.

Gavez je nezamenljiv kod tendonitisa, artritisa (zapaljenja zglobova), distorzije (iščašenje, uganuće), kontuzije (naboja, gnječenja), hematoma (hemoragije), tromboflebitisa (zapaljenja vena)...

Tinktura gaveza zauzima počasno mesto u kozmetici lica i ruku. Odlika ove tinkture je da obnavlja i regeneriše opuštenu i naboranu kožu, posebno bore oko očiju.

Nakon duže upotrebe tinkture, koža lica i ruku se potpuno obnavlja. Za spoljnu upotrebu nema boljeg leka protiv gihta od tinkture od gaveza, koja se lako utrljava kod teškog gihta.

Odličan se pokazao i u lečenju upale nerava – gde god ima bolnih mesta na telu koja su osetljiva na pritisak, to se odražava na periferne nerve.

Gavez
foto: Printscreen/Youtube/Lekovite biljke

"Tinktura od gaveza ima čudesnu moć. Pacijentima koji se godinama bezuspešno leče svim mogućim sredstvima za obolele zglobove i reumu, brzo će pomoći tinktura od gaveza", tvrdi Marija Treben u knjizi Bilje iz Božije apoteke.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.