ZAUVEK ZALUPITE VRATA STRESU: Samo ispratite OVA 4 relaksirajuća saveta
Ilustracija, Foto: Profimedia

stres

ZAUVEK ZALUPITE VRATA STRESU: Samo ispratite OVA 4 relaksirajuća saveta

Masažom prstiju opustićete napete mišiće, a vi ćete biti radno sposobniji i srećniji

Objavljeno: 21:01h

Masaža se primenjuje vekovima i smatra se najefikasnijim sredstvom koje omogućava da sačuvamo zdravlje i oslobodimo se stresa.

Nažalost, ljudi kojima je masaža neophodna, pre svega oni koji vode aktivan način života, prezasićeni stresnim situacijama, najčešće ne mogu pronaći slobodno vreme za posetu salonu za masažu.

Zbog toga, pokušajte da primenite petominutnu masažu prstiju koja moće da se radi u bilo koje vreme, na svakom mestu, u kući, na poslu, na putovanju...

Masažom prstiju opustićete napete mišiće, a vi ćete biti radno sposobniji i srećniji.

Vežba 1 - Uhvatite mali prst palcem i kažiprstom, lagano ga protresite, da biste otklonili mišićnu napetost. Zatim, dok vam je to prijatno, vrtite mali prst u smeru kazaljke na satu. Posle deset sekundi promenite smer. Nakon toga na isti način ovu vežbu uradite i s ostalim prstima na ruci.

Vežba 2 - Pritiskanjem korena svakog prsta možete izazvati povećanje životnog tonusa. Na kraju palca nalazi se refleksna zona vezana za pluća, te delovanjem na nju pomažete da oslobodite disajne puteve i nosne šupljine.

Vežba 3 - Stisnite ruku u pesnicu, ali tako da unutra ostane prazan prostor, i unutra stavite palac druge ruke. Skupite pesnicu, čvrsto zahvativši palac i lagano ga vucite, kao da pokušavate da ga rastegnete. Zatim to isto uradite i s drugim prstima.

Vežba 4 - Na kraju protresite šake. Potrebno je da u njima osetite toplotu i opuštenost.

Bonus video:

00:17

Težak udes na Smederevskom putu

(Espreso/Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.