BELI LUK OVAKO NAJBOLJE JAČA IMUNITET AKO SE JEDE NA 1 NAČIN! Travar objasnio i kako se uzima ako vas muči varenje
Beli luk, Foto: Printscreen/Youtube

MOĆNO DEJSTVO

BELI LUK OVAKO NAJBOLJE JAČA IMUNITET AKO SE JEDE NA 1 NAČIN! Travar objasnio i kako se uzima ako vas muči varenje

Kako je najbolje uzimati beli luk da bi ojačao imunitet? Postoji i jedna vrsta koju ne treba jesti, travar objasnio zašto!

Objavljeno:

Beli luk jedna je od najmoćnijih namirnica za jačanje imuniteta i čitavog organizma, a narodni travar Momčilo Antonijević objasnio je kako da ga uzimate ako imate problem s varenjem, i kakav beli luk ne treba jesti.

Beli luk sadrži moćne supstance koje štite naš organizam, naročito zimi kada "haraju" infekcije, i postoji način uzimanja koji će nam dati više blagotvornih dejstava. Beli luk bi trebalo konzumirati svež kako bi se najbolje iskoristile njegove blagotvorne supstance. Pre nego što ga pojedete, obavezno pročitajte četiri signala da su vam "uvalili" beli luk pun hemije!

Beli luk
foto: Print Screen Youtube

Kada se govori o bakterijama i borbi protiv njih, nezaobilazna je priča o belom luku. Narodni travar Momčilo Antonijević kaže da deluje protiv bakterija, gljivica, a prema nekim istraživanjima, beli luk ima i antivirusno dejstvo.

"Beli luk treba jesti svež, koristiti ga svež, kao i sremuš. Etarsko ulje belog luka nije za tako široku upotrebu. Ukoliko imate problem sa mirisom luka, sažvaćite malo peršuna", savetuje Antonijević uz napomenu da ne bi trebalo jesti beli luk koji ima klicu.

beli luk
foto: Profimedia

Može da se proguta i ceo manji čen belog luka, što je posebno pogodno za ljude sa tegobama sa varenjem. Pročitajte i ruski recept za pripremu belog luka tako da traje čitave zime!

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.