DOKTOR NESTOROVIĆ O BELOM LUKU: Jedino ako se OVAKO uzima, deluje kao antibiotik
Ilustracija, Foto: Twitter printscreen

OBRATITE PAŽNJU

DOKTOR NESTOROVIĆ O BELOM LUKU: Jedino ako se OVAKO uzima, deluje kao antibiotik

Nema efektno dejstvo kada se samo proguta

Objavljeno: 09:09h

Beli luk jedna je od najmoćnijih biljaka na svetu koja je u upotrebi već hiljadama godina zahvaljujući svojim snažnim lekovitim svojstvima. Beli luk se koristi kao lek koji odstranjuje mnoge bakterije, a kako se pravilno jede i zašto su njegovi sastojci “najzdravija bomba” za naš organizam…

Da li beli luk može da bude altenrativa kako bi se izbegli antibiotici? Šta je to što je “lekovito” u belom luku? I kako se pravilno konzumira? Na sva ova pitanja Dr Branimir Nestorović ima odgovor:

"Alicin je supstanca koja se nalazi u belom luku, je najjači mogući antibiotik. Naprimer, žene koje imaju problema sa mokraćnim putevima, ili muškarci, ja sam im savetovao da konzumiraju beli luk u svrhu lečenja. Beli luk i origano su kombinacija koja leči Ešerihiju E-koli, koje se veoma teško leči antibioticima", rekao je dr Nestorović.

Beli luk nema efektno dejstvo kada se samo proguta. Doktor je jasno objasnio kako beli luk treba da se konzumira da bi bio efektan i lekovit:

"Zbarušeni ili osušeni čen nema nikakvu svrhu i ne treba da se koristi. Kada se sažvaće, tek tada izlazi iz luka enzim koji se zove “malinaza”, i on je delotvoran.

Ako ga samo progutate, beli luk će imati jako slabo dejstvo. Uvek treba imati na umu da sve što “smrdi” na sumpor je fantastično korisno za naš organizam: kupus, karfiol, brokoli. Jer ta sumporna jedinjenja su antibakterijska i antivirusna" ispričao je doktor Nestorović za Prvu.rs.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.