EVO ZAŠTO BI TREBALI POJESTI SVAKI DAN PO KOMAD SLANINE: Ostaćete iznenađeni kada OVO čujete, MALO KO JE ZNAO
Ilustracija, Foto: Men's Health print

otrkivamo

EVO ZAŠTO BI TREBALI POJESTI SVAKI DAN PO KOMAD SLANINE: Ostaćete iznenađeni kada OVO čujete, MALO KO JE ZNAO

Hranljiva je i bogata proteinima

Objavljeno: 09:31h

Spadate li u kategoriju ljudi koji uvek paze šta će staviti u usta i izbegavaju slaninu ili neko drugo masno meso? Od sada ne morate toliko da se brinete, studije su pokazale da morski plodovi sadrže više holesterola od slanine i da ona može biti i veliki saveznik tokom dijete.

U slanini ima samo 2 odsto loših nezasićenih masti, a mononezasićenih masnih kiselina ima tri puta više nego što ih ima u morskim plodovima.

U nastavku vam nudimo nekoliko teorija zašto bi bilo dobro da često jedete slaninu.

slanina
foto: Profimedia
  • Uopšte nema ugljenih hidrata, što je dobro jer zapravo oni debljaju, a ne masti. Pogrešno je mišljenje i da ugljeni hidrati daju energiju organizmu, a istina je zapravo da su masti za to takođe zaslužne.
  • Bogata je proteinima, koji je inače ključan sastojak za održavanje velike količine energije, a bitan je i za kosu, nokte i kožu.
  • Odlična je u borbi protiv mamurluka.
  • Pruža osećaj sitosti. Slanina sadrži visok nivo zasićenih masti, pa ćete duže biti siti nego kada biste jeli ugljene hidrate.
  • Bogata je vitaminom B, zaslužnog za jačanje imuniteta. Sadrži 65 odsto dnevnog unosa tiamina, 47 odsto niacina (vitamin B3) i po 38 odsto vitamina B12 i cinka. Dakle, zaboravite razne mulitvitamine i posegnite za slaninom.
  • Slaninu su jeli i praljudi. U poslednje vreme na dobrom glasu je paleo dijeta, koja podrazumeva unošenje voća, povrća i mesa. Naši preci su sve to unosili, a ponajviše i slaninu.
  • Vrlo je jednostavna za pripremu. Ukoliko volite prženu, možete je čak i u mikrotalasnoj pećnici napraviti čips od slanine.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.