UKOLIKO OVAKO JEDETE, MOŽETE DA NAŠKODITE VAŠEM SRCU: Gomilaju se holesterol i masti, a kasno ćete SHVATITI!
Hrana, ilustracija, Foto: Profimedia

pazite se

UKOLIKO OVAKO JEDETE, MOŽETE DA NAŠKODITE VAŠEM SRCU: Gomilaju se holesterol i masti, a kasno ćete SHVATITI!

Kardiolog upozorio na dve navike u ishrani koje prave štetu srcu i kardiovaskularnom sistemu

Objavljeno:

Znate li koje navike uništavaju srce? Postoje one koje su vezane za svakodnevni život, i one koje imaju veze isključivo sa ishranom.

Kardiolog dr Huan Rivera otkrio je dve navike koje su pogubne za zdravlje srca, a skoro svako od nas ih ima baren nekada! Dobro ih zapamtite i učinite uslugu svom kardiovaskularnom sistemu, lako je!

Kada jedete?

Nije važno samo šta jedemo, već i kada i kako. Unos hrane bez razmišljanja može biti vrlo opasan. Ako jedete uz neku distrakciju, recimo uz uključen televizor, gledate vesti ili neku seriju, uopšte ne razmišljate o tome šta jedete. Telo neće na vreme shvatiti da li je sito, i unećete više kalorija nego što bi trebalo.

"Takav 'bezumni' unos hrane nam potpuno oduzima kontrolu. Ako smo pod stresom, nervozni ili imamo puno obaveza, ješćemo na brzinu i nećemo se fokusirati na taj proces. Nećemo biti svesni ni šta unosimo, ni koliko toga", upozorio je kardiolog.

Ovakav način konzumiranja hrane vremenom prelazi u naviku i dovodi do gojenja, povišenog holesterola i triglicerida, i zdravstvenih problema.

Koliko jedete?

Unos previše kalorija donekle se "poklapa" s prethodnom tačkom, ali može imati veze i sa konzumiranjem pogrešnih namirnica.

"Mnogi i ne znaju šta se dešava s viškom kalorija. One moraju negde da se skladište, pa kada ti kapaciteti budu popunjeni, kalorije će početi da cirkulišu sistemom krvnih sudova, i tada će se u njima nataložiti holesterol i masti", objasnio je kardiolog.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.