"SUPERHRANA" NE MORA BITI SKUPA: Nutricionista otkriva 3 namirnice koje su JEFTINE i bogate mineralima!
Ilustracija, Foto: Printscreen/Youtube/KALAIGNAR TV

zdravlje nije skupo

"SUPERHRANA" NE MORA BITI SKUPA: Nutricionista otkriva 3 namirnice koje su JEFTINE i bogate mineralima!

Nutricionistkinja Olga Deker navela je tri jeftine namirnice koje obiluju zdravim sastojcima a malo koštaju

Objavljeno: 18:16h

Obično se veruje da što je hrana zdravija, što više obiluje raznovrsnim hranljivim materijama, to više košta. Međutim, to često nije istina. Postoje namirnice koje su krcate nutrijentima, a zapravo uopšte nisu skupe.

Nutricionistkinja Olga Deker navela je tri jeftine namirnice koje obiluju zdravim sastojcima a malo koštaju. Nazvala ih je "superhranom", a to su laneno seme, alge i heljda.

Prema rečima dr Deker, semenke lana sadrže mnogo korisnih supstanci: vitamine grupa A, B, E i F, gvožđe, kalcijum, magnezijum, cink. Osim toga, bogate su omega-3 i omega-6 nezasićenim mastima, kao i vlaknima. Zahvaljujući njima, smanjuju rizik od razvoja maligniteta, normalizuju rad srca i gastrointestinalnog trakta, a pomažu i u regulisanju šećera u krvi, napominje stručnjak.

heljda, dijeta
foto: Profimedia

Osim vitamina, alge sadrže i mnogo joda. Imaju efekat čišćenja, uklanjaju toksine iz tela. Ova namirnica se preporučuje kod bolesti štitne žlezde.

Heljda je bogata proteinima i ne sadrži skrob ili gluten. Bogata je vitaminima B, antioksidansima, gvožđem, kao i vlaknima, koja su odgovorna za normalno funkcionisanje gastrointestinalnog trakta i osećaj sitosti, rekla je dr Olga.

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.