POMAŽE ŠTITNJAČI: Sertifikovani trener otkrio TAJNU za njen BOLJI rad, OBAVEZNO ZAPIŠITE
Ilustracija, Foto: Printscreen

paŽnja

POMAŽE ŠTITNJAČI: Sertifikovani trener otkrio TAJNU za njen BOLJI rad, OBAVEZNO ZAPIŠITE

Vreme pripreme kremaste salate od krompira je 20 minuta, a vreme kuvanja 45 minuta, dakle sve ukupno malo više od sat vremena. Količina salate u ovom receptu je za 8 do 10 porcija

Objavljeno: 16:32h

Hashimotova bolest, koja može uzrokovati hipotireozu, rašireni je zdravstveni problem koji karakteriše usporeni rad štitnjače. S tim poremećajem koji može uticati na brojne aspekte života borila se i Magdalena Wszelaki, sertifikovani trener holističkog zdravlja, koja je osmislila recepte za bolji rad štitnjače, koje Magdalena opisuje kao isceljujuće.

Magdalena je prvo obolela od Gravesove bolesti (autoimunog poremećaja koji uzrokuje hipertireozu), a sedam godina kasnije dijagnostifikovana joj je Hashimotova bolest (autoimuni poremećaj koji uzrokuje hipotireozu). Pre šest joj je godina pak otkriveno da ima visoki estrogen i toksičnost teškim metalima.

Nakon što joj klasična medicina nije mogla pomoći, Magdalena je sama počela istraživati mogućnosti izlečenja te je shvatila da je ključ ozdravljenja u obnovi digestivnog sistema, ravnoteži nivoa šećera, detoksikaciji jetre i emocionalnom zadovoljstvu, poput ljubavi prema samom sebi. Zbog promena koje je učinila Magdalena se, kako kaže, danas u četrdesetima oseća bolje nego u dvadesetima.

Osmislila je recepte koji pre svega pomažu kod Hashimotove bolesti i usporenog rada štitnjače, a među njima je i kremasta salata od krompira koja kombinuje probiotike i prebiotike. Probiotici su kulture bakterija koje su zdrave za normalnu funkciju creva te često sprečavaju štetne bakterije da uzrokuju bolest. Prebiotici su hranjive tvari koje bakterije upotrebljavaju za rast i razmnožavanje, a u njih spadaju prehrambena vlakna i ugljeni hidrati koji se ne razgrađuju u gornjem delu creva te dospevaju u debelo crevo gde se nalazi većina bakterija.

Kako kaže Magdalena Wszelaki, ova salata krcata je hranom koja isceljuje. Pre svega, hladan krompir krcat je otpornim skrobom koji je prebiotik, odnosno hrana za dobru bakteriju. Otporni skrob pomaže dobroj bakteriji da se nastani u crevima i ostane tamo što duže i bude efektivna. Nadalje, recept sadrži namirnice bogate probioticima poput kiselog kupusa.

Vreme pripreme kremaste salate od krompira je 20 minuta, a vreme kuvanja 45 minuta, dakle sve ukupno malo više od sat vremena. Količina salate u ovom receptu je za 8 do 10 porcija.

Sastojci za kremastu salatu od krompira: - 1 kg crvenih krompira, narezani na četvrtine ako su veliki - 1 kašika morske soli - 4 trakice slanine - 100 grama kiselog kupusa (laktofermentiranog, ne u octu), narezanog - 2 kašike senfa - 30 grama narezanog mladog luka - 100 grama majoneze - 30 grama rasola od kiselog kupusa ili 2 kašike jabučnog octa

Postupak: 1. Zagrejte rernu na 175 stepeni. 2. Krompire u kori kuvajte u slanoj vodi 45 minuta ili dok ne postanu mekani. 3. Slaninu pecite 45 minuta ili dok ne dobije lepu smeđu boju. 4. Prospite vodu u kojoj se kuvao krompir i pustite krompire da se ohlade. 5. Narežite krompir na kockice veličine oko 1 cm. 6. Krompiru dodajte sve ostale sastojke i lagano promešajte.

(Espreso/ Zadovoljna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.