PAZITE KAKO PIJETE VODU, RIZIKUJETE TROVANJE: Farmaceut UPOZORAVA na pojavu bakterija gorih nego onih na WC ŠOLJI!
Voda, Foto: Profimedia

vodite računa

PAZITE KAKO PIJETE VODU, RIZIKUJETE TROVANJE: Farmaceut UPOZORAVA na pojavu bakterija gorih nego onih na WC ŠOLJI!

Unošenje dovoljne količine vode važno je za varenje, dobar imunitet, čak i lepšu kožu

Objavljeno:

Bakterije u vodi, posebno ako je ovako pijete, mogu da izazovu stomačne probleme.

Unošenje dovoljne količine vode važno je za varenje, dobar imunitet, čak i lepšu kožu. Voda utiče i na naše raspoloženje a njen manjak čak može izazvati i glavobolju.

Ako se trudite da unesete dovoljno vode, verovatno uvek sa sobom nosite flašicu. Posebno u trenutku kada je očuvanje planete važno, trudimo se da smanjimo potrošnju plastike za jednokratnu upotrebu zbog čega će mnogi pomisliti da individualni doprinos mogu da daju višestrukim korišćenjem iste flašice.

Ali to je opasna greška, farmaceut je otkrio da se na njoj može nalaziti više bakterija nego na WC šolji!

Farmaceut Abas Kanani objasnio je da je korišćenje iste flašice iznova i iznova, a da nije dobro oprana deterdžentom između dve upotrebe, veliki rizik za zdravlje.

"Postoje studije po kojima je na samo jednom kvadratnom centimetru dela flašice koji stavljamo u usta pronađeno više od 300.000 jedinica kolonija bakterija", rekao je on.

"Jednostavnije rečeno, manje tih jedinica možete naći na dasci WC šolje. Ako već pijete iz jedne te iste flašice svakog dana, dobro je operite najmanje jednom dnevno", rekao je on.

Jedna studija je sprovedena u Brazilu, posetiocima teretane je omogućeno da se besplatno analizira šta se nalazi na njihovim flašicama, koje nose sa sobom kada vežbaju, ili šejkerima za mešavine proteina i druge dodatke ishrani. Na 83 odsto flašica pronađene su bakterije, uglavnom iz roda stafilokoke i ešerihije. Dok druga inače živi u našem sistemu i infekcija će izazvati "samo" proliv, prva je opasna jer u ozbiljnijim infekcijama može izazvati čak i trovanje krvi.

Bonus video:

02:39

ISCELJUJE DUŠEVNE I FIZIČKE RANE? Voda na severu Bačke turistička atrakcija

(Espreso / Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.