Grickate nokte? Evo zašto nikad to više nećete činiti! (GIF) (VIDEO)

7 činjenica koje morate znati

Grickate nokte? Evo zašto nikad to više nećete činiti! (GIF) (VIDEO)

Pazite šta grickate jer grickajući kosu, nokte i slično ozbiljno možete ugroziti svoje zdravlje
Objavljeno:

Redovno grickate nokte ali ni sami ne znate zašto. Već ste čuli da tu lošu naviku morate iskoreniti, pogotovo sada kada znate šta činite svom organizmu. Prostor ispod noktiju, kosa i usta su zapravo najprljaviji delovi čoveka, tako da treba da budete oprezni. 1. Klice Da li znate količinu jezivih klica koje se nalaze pod noktima. Vrhovi prstiju su dom prljavštine, različitih bakterija, gljivica i klica. Sve to dolazi sa kvaka, iz javnih toaleta, sa novca i tastatura, i ukoliko grickate nokte jedete te bakterije i klice.

tumblr
2. Ešerinija koli 2007. godine Turski naučnici su testirali 59 ljudi da vide da li grickanje noktiju ima stvarnog uticaja na transport bakterije na usta. 76 procenata onih koji su grickali nokte bili su pozitivni na dijareju i povraćanje koje izaziva Ešerihija koli.
Kakav si tip čoveka? Saznajte šta oblik noktiju otkriva o vama (FOTO)​ 3. Loši zubi Grickanje noktiju izaziva kvarenje zuba. U ozbiljnijim slučajevima prelomi zuba, njihov gubitak i razmicanje vilica su uzrokovani grickanjem noktiju.
jpgcastle.com
4. Ima još toga o uticaju na zube Ako nosite protezu i grickate nokte možete pokvariti sav trud vašem zubaru. To može prouzrokovati ili povećati resorpciju korena zuba u fazi stomatološkog tretmana protezom. Tako u osnovi vaše telo počinje jesti sopstvene ćelije i rastvarati sopstvene zube.
tumblr
20 najlepših dezena noktiju: 100 boja na jednom noktu (FOTO)​ 5. Neugodan zadah Jako neugodan zadah može doći od grickanja slatkih malih noktiju. Bakterije koje žive u ustima u kombinaciji sa bakterijama koje žive ispod noktiju, mogu izazvati bebe bakterije koje najgore mirišu, bez obzira koliko četo perete zube.
tumblr
6. Gnoj na noktima Kopanje kože ispod noktiju i njihovo grickanje idu ruku uz ruku, i ne možete uraditi jedno a da ne uradirte drugo. Tu nastaju akutne infektivne zanoktice koje su područje gde se razvija bakterija Stafilokoka, ova bakterija ulazi u otvorene ranice koje se zagnoje oko nokta što se naziva herpes noiktiju.
tumblr
7. Vaši nokti možda nikada neće ponovo izrasti Hronično grickanje noktiju oštećuje nokte tako da možda nokad neće moć da ponovo izrastu. Duboko grickanje noktiju sprečava nove nokte da izrastu.
tumblr
Zašto grickate nokte?

jpgcastle.com

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.